ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντονής: Να μελετηθεί η συμφωνία – Υπάρχει σύγχυση για το ζήτημα της εθνικότητας και ιθαγένειας

Κοντονής: Να μελετηθεί η συμφωνία – Υπάρχει σύγχυση για το ζήτημα της εθνικότητας και ιθαγένειας
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Το σημαντικό είναι να μελετηθεί η συμφωνία, γιατί υπάρχει σύγχυση, όπως για παράδειγμα το ζήτημα της εθνικότητας και της ιθαγένειας που έχει μπερδευτεί», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σχετικά με τη συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ που υπεγράφη στις Πρέσπες.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Ant1, ο κ. Κοντονής σημείωσε, ωστόσο, ότι «η άποψή μου είναι ότι η ιστορία μας για πρώτη φορά διασφαλίζεται με αυτήν τη συμφωνία».

Αναφερόμενος στις αποδοκιμασίες που δέχτηκε ο ίδιος και η Θεοδώρα Τζάκρη κατά την επίσκεψή τους στα Γιαννιτσά, ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για οργανωμένες και στημένες αποδοκιμασίες από μέλη της Χρυσής Αυγής και της Νέας Δημοκρατίας.

«Έχουμε στημένο επεισόδιο από τοπικά στελέχη της ΝΔ και 5-6 το πολύ 10 νεοναζί», τόνισε ο κ. Κοντονής, συμπληρώνοντας ότι «είχαν έρθει εκεί για να δημιουργήσουν αυτές τις εντυπώσεις».

Όπως είπε, δεν ήταν η αυθόρμητη κίνηση κάποιων πολιτών και εξήγησε ότι ο κόσμος κοιτούσε άναυδος.

«Αν ήσασταν εκεί θα καταλαβαίνατε τι γίνεται και πώς είχε στηθεί αυτό το πράγμα», δήλωσε ο κ. Κοντονής, καταγγέλλοντας ότι επρόκειτο για «όχι παραπάνω από δέκα μέλη της Χρυσής Αυγής και γύρω στα δώδεκα άτομα μεταξύ των οποίων και ηγετικό τοπικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας», το οποίο κατονόμασε η Θ.Τζάκρη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «προσπαθούν με αυτού του τύπου την προπαγάνδα, να δημιουργήσουν ένα κλίμα ότι κάτι συμβαίνει».

Αναφερόμενος στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας του κόσμου, σχολίασε ότι «εμείς ποτέ δεν είπαμε ο πολίτης να μη διαμαρτυρηθεί, όμως εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με απλούς πολίτες».

Σχετικά με το χαρακτηρισμό και την κατηγοριοποίηση διαδηλωτών απέναντι στη συμφωνία με την πΓΔΜ, ο Σταύρος Κοντονής είπε ότι, «κανένας δεν έλεγε ούτε χαρακτήριζε ιδεολογικά σε μία κατεύθυνση τους πολίτες που διαμαρτύρονται, αλλά σε κάποιες διαδηλώσεις υπήρχαν ακροδεξιά στοιχεία, όπως σε αυτήν με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης».

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα να με χαρακτηρίζουν οι ακροδεξιοί προδότη», υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ