ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθάκης: Κοντά στις προσδοκίες μας η απόφαση του Eurogroup

Σταθάκης: Κοντά στις προσδοκίες μας η απόφαση του Eurogroup
Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την ικανοποίησή του για την απόφαση που έλαβε το Eurogroup για την Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

«Η απόφαση του Eurogroup είναι πολύ κοντά στις προσδοκίες της κυβέρνησης», επισήμανε ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση επεδίωκε 10 χρόνια περίοδο χάριτος και 10 χρόνια επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων, δημιουργία ενός μαξιλαριού περίπου 10 δισ. ευρώ για να υπάρχει ασφάλεια στο σύστημα μας στα αμέσως επόμενα χρόνια και δημιουργία του αναγκαίου χώρου, 10 με 11 δισ. ευρώ, για αποπληρωμή του ΔΝΤ του όποιου τα δάνεια λήγουν σύντομα, και είναι ακριβά».

Σύμφωνα με τον υπουργό με τη συμφωνία «καλύφθηκαν τρεις επακριβώς θέσεις μας και για το ΔΝΤ δόθηκαν 5,5 δισ. ευρώ από το νέο δάνειο και μαζί η επιστροφή των κερδών από τις τράπεζες που θα γίνει σταδιακά».

«Η Ελλάδα μπορεί πλέον να βγει στις αγορές, το μαξιλάρι δημιουργεί ασφάλεια στις αγορές ότι οτιδήποτε και να συμβεί τα επόμενα χρόνια η χώρα μπορεί να αποπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις από αυτό το μαξιλάρι», ανέφερε ο κ. Σταθάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ