Χατζηδάκης για Eurogroup: Η Ελλάδα θα μπει σε μια «γυάλα» έως το 2022
Επικριτικός ως προς το «ταμείο» της Ελλάδας, μετά την απόφαση που έλαβε το Eurogroup για τη μεταμνημονιακή εποχή, εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.
«Η ρύθμιση του χρέους δεν είναι τίποτα το φοβερό... Δεν μιλάμε για μείωση χρέους. Με το "τρισκατάρατο PSI" πήραμε 120 δισ. διαγραφή χρέους, τώρα δεν πήραμε καμία μείωση», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
«Αυτό που θα γίνει τώρα, είναι ότι η Ελλάδα θα μπει σε μια "γυάλα" έως το 2022. Το ότι μας δίνουν το μαξιλαράκι των 22 δισ. ευρώ σημαίνει ότι δεν εμπιστεύονται τη δυνατότητα της Ελλάδας για έξοδο στις αγορές», πρόσθεσε.
Ο ίδιος, πάντως, χαρακτήρισε «σημαντική» την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων του EFSF, αλλά τόνισε πως «το μεγάλο πρόβλημα δεν ήταν τόσο το χρέος, αλλά η εμπιστοσύνη των αγορών στην ελληνική οικονομία».
Νέα όρια έκθεσης εργαζομένων σε επικίνδυνες χημικές ουσίες θέτει το υπουργείο Εργασίας
12:45
ΕΟΔΥ: Δύο νέοι θάνατοι και 12 ασθενείς σε ΜΕΘ από τον ιό του Δυτικού Νείλου
12:39
Θεοδωρικάκος: Μέχρι το τέλος του έτους το καθεστώς για την εξωστρέφεια των ΜμΕ ύψους 150 εκατ. ευρώ
12:25
Επένδυση του EOS Hellenic Renaissance Fund II (EHRF II) στην UTC International Transport
12:24