ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Τσίπρας για Eurogroup: Από το 2019 ο κόσμος θα δει διαφορές και στην τσέπη του

Γιώργος Τσίπρας για Eurogroup: Από το 2019 ο κόσμος θα δει διαφορές και στην τσέπη του

«Μέσα στο επόμενο έτος ο κόσμος θα δει διαφορές και στην τσέπη του, και στην οικονομία, και στο θέμα της ανεργίας», τόνισε την Παρασκευή (22/06/2018) ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, σχολιάζοντας τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι χθεσινή απόφαση στο Eurogroup επιβεβαιώνει την έξοδό μας από τα μνημόνια μετά από 8 χρόνια, «αυτό είναι το πρώτο και σημαντικότερο», ενώ έχουμε μια πολύ σημαντική απόφαση και για το χρέος, για πρώτη φορά το χρέος κατέστη βιώσιμο.

«Αυτά τα δυο μαζί σημαίνουν ότι η Ελλάδα πλεον μπορεί να σταθεί στα δικά της πόδια να έχει το δικό της σχέδιο για το αύριο», τόνισε ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού και υπογράμμισε ότι «ειδικά η απόφαση για το χρέος δίνει το σήμα στις αγορές ότι η Ελλάδα πλέον είναι μια ασφαλής χώρα και μάλιστα μια χώρα που βρίσκεται στο σημείο ακριβώς εκείνο της ανόδου που είναι το καλύτερο σημείο για τους ξένους επενδυτές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ