ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαβρόγλου: Εγώ δεν φαντάζομαι τα πανεπιστήμια με κάγκελα και λουκέτα

Γαβρόγλου: Εγώ δεν φαντάζομαι τα πανεπιστήμια με κάγκελα και λουκέτα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Εγώ δεν φαντάζομαι τα πανεπιστήμια με κάγκελα και λουκέτα, ούτε τους φοιτητές φρουρούς στην πόρτα επί πληρωμή. Το πρόβλημα της βίας -συνολικά στην κοινωνία αλλά και στα πανεπιστήμια ως ενός μέρους της κοινωνίας- δεν απλοποιείται έτσι».

Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, συμπληρώνοντας: «Να σας θυμίσω ότι κάποτε ο υπουργός Παιδείας της Ν.Δ., ο κ. Αρβανιτόπουλος, είχε προτείνει πρόσληψη μεταπτυχιακών φοιτητών σε ρόλο φύλακα των πανεπιστημίων. Και για μπάρες εισόδου έχουμε ακούσει…».

«Εμείς πρώτοι το αναγνωρίσαμε αυτό και φτιάξαμε την ομάδα εργασίας υπό τον κ. Παρασκευόπουλο για να επεξεργαστεί τις πλευρές αυτού του ζητήματος. Όμως, η δική μας λογική δεν είναι η αστυνομοκρατία των πανεπιστημίων», είπε ακόμη ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και εξήγησε:

«Η επιτροπή Παρασκευόπουλου μελετά τις μορφές και τις προεκτάσεις. Ο νόμος που ψηφίστηκε είναι σαφής ως προς τις περιπτώσεις που τελούνται αξιόποινες πράξεις και πρέπει να εφαρμόζεται. Όμως οι πρυτανικές Αρχές, και γενικότερα η ακαδημαϊκή κοινότητα, εκ του νόμου δεν είναι σε θέση παρατηρητή. Έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες που πρέπει κάποτε να τις ασκήσει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ