ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαζαρίδης: Δεν εξαγοράστηκα για να ανεξαρτητοποιηθώ, δεν παραδίδω την έδρα

Λαζαρίδης: Δεν εξαγοράστηκα για να ανεξαρτητοποιηθώ, δεν παραδίδω την έδρα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Δεν εξαγοράστηκα για να ανεξαρτητοποιηθώ, δεν πρόκειται να παραδώσω την έδρα, δεν χρωστάω σε κανέναν» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Θεσσαλονίκης, Γιώργος Λαζαρίδης, σημειώνοντας πως επέλεξε να ανεξαρτοποιηθεί από τους Ανεξάρτητους Έλληνες γιατί δεν ήθελε να διακινδυνέψει την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, και αναφερόμενος στα σενάρια περί χρηματισμού του, ο κ. Λαζαρίδης είπε πως «δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», τονίζοντας πως «τήρησα τους κανόνες, δεν θα πέσω στο επίπεδο αυτών των ανθρώπων». Όσον αφορά την επιστολή του, σημείωσε ότι σε αυτή δεν προσέβαλε κανέναν.

Αναφερόμενος στους λόγους που δεν παραιτήθηκε νωρίτερα και δεν στήριξε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης επεσήμανε:

Είχαμε συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Επομένως αυτός που θα στήριζε την πρόταση μομφής θα έθετε σε κίνδυνο την 4η αξιολόγηση. Αν τη στήριζα, θα παραβίαζα τη συμφωνία που είχαμε κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ μας. Άρα δε θέτω σε κίνδυνο την εξέλιξη της 4ης αξιολόγησης και την κατάλληλη στιγμή προσπαθώ να κρατήσω τις κόκκινες γραμμέ».

Απευθυνόμενος προς την ηγεσία των ΑΝ.ΕΛ., ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα του. «Θα κάνω ότι προβλέπεται από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής. Ο κόσμος απαιτεί και μου ζητάει να κρατήσω την έδρα μου. Αυτή τη θέση μου την έδωσε ο λαός και δεν την χρωστάω σε κανέναν», είπε.

Τέλος, παραδέχτηκε ότι μια ημέρα πριν κάνει γνωστή την παραίτησή του, συναντήθηκε με τον Πάνο Καμμένο, ωστόσο, όπως είπε, δεν υποσχέθηκε τίποτα, αρνούμενος να αποκαλύψει τι συζητήθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ