ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημόσια έκκληση Βούτση σε Καμμένο να παραιτηθεί από Αντιπρόεδρος της Βουλής

Δημόσια έκκληση Βούτση σε Καμμένο να παραιτηθεί από Αντιπρόεδρος της Βουλής
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Πίεση» στον Δημήτρη Καμμένο, που διαγράφηκε από τους ΑΝΕΛ μετά το «ναι» στην πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά της κυβέρνησης, να παραιτηθεί από το αξίωμα του Αντιπροέδρου της Βουλής ασκεί ο Νίκος Βούτσης, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει μια γενική πολιτική ανάφλεξη για το Σκοπιανό

Σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Πρόεδρος της Βουλής απηύθυνε δημόσια έκκληση στον κ. Καμμένο να παραιτηθεί και έσπευσε να σημειώσει πως δεν ασκεί εκβιασμό, αλλά πίεση και πως «όλοι πρέπει να τεθούμε προ των ευθυνών μας».

Επικαλούμενος την κοινοβουλευτική ιστορία, επεσήμανε πως «δεν στέκεται πουθενά» ένας ανεξάρτητος βουλευτής να κατέχει θέση Αντιπροέδρου. «Δεν έχει ξανασυμβεί για ένα ζήτημα κανονιστικό να γίνεται τέτοια συζήτηση, στην οποία εκ των πραγμάτων θα ανασυρθούν πολιτικές απόψεις», σημείωσε με νόημα και αναρωτήθηκε προς τι αυτή η πρόκληση από πλευράς του ανεξάρτητου βουλευτή, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα στη Διάσκεψη των Προέδρων είχε διαβεβαιώσει πως θα παραιτηθεί.

Επεσήμανε πάντως, ότι δεν βιάζεται στο να γίνει η κατάθεση της πρότασης μομφής, ξεκαθαρίζοντας ότι αν και όταν θα γίνει, θα είναι μόνον επί αυτού του θέματος. Η πρόταση μομφής στο πρόσωπο του Προέδρου ή των Αντιπροέδρων της Βουλής προϋποθέτει να έχουν συγκεντρωθεί 50 υπογραφές και στην ψηφοφορία να υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός των 151 βουλευτών. Η συζήτηση είναι διευρυμένη, καθώς προβλέπεται να μιλήσουν έως 5 βουλευτές, το πρόσωπο που δέχεται την πρόταση, αλλά και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Ο Νίκος Βούτσης ενημέρωσε ακόμη, ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και πριν από την έναρξη των Θερινών Τμημάτων της Βουλής θα συζητηθεί σε μια συνεδρίαση η πρόταση της ΝΔ για προ ημερησίας διάταξης για την οικονομία και η ενημέρωση του πρωθυπουργού για το ίδιο θέμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ