ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δανέλλης: «Πλάτη» στην κυβέρνηση αν χρειαστεί

Δανέλλης: «Πλάτη» στην κυβέρνηση αν χρειαστεί
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε περίπτωση που υπάρξουν και άλλες «διαρροές» στο κυβερνητικό σχήμα, από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το Ποτάμι θα βάλει πλάτη στην κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος, Σπύρος Δανέλλης.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο κ. Δανέλλης σημείωσε πως: «Αν θεωρούμε ότι η συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ είναι πραγματικά δυσβάστακτη - σε σχέση με το πολιτικό κόστος - αν δεν είμαστε υποκριτές, τότε θα πρέπει να προτείνουμε στη θέση των ΑΝΕΛ, να υπάρχει στήριξη από τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές, μέσα σε ένα προγραμματικό πλαίσιο» ανέφερε ο κ. Δανέλλης μιλώντας και συνέχισε:

Όσοι μήνες μένουν μέχρι τις επόμενες εκλογές –είναι 1 χρόνος, οκτώ μήνες, δέκα μήνες- για αυτό το χρονικό πλαίσιο με ένα στενό προγραμματικό πλαίσιο που θα προβλέπει κάποια θέματα, να μπορέσουμε να δώσουμε μία προοδευτική λύση για να διασφαλίσουμε την επίλυση του Μακεδονικού, το οικονομικό κλπ».

Κατά τον κ. Δανέλλη «ήταν η ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ, έστω τον τελευταίο χρόνο, να αποκτήσει τα δικά του πολιτικά χαρακτηριστικά χωρίς το φρένο των ΑΝΕΛ».

Ερωτηθείς, πάντως, αν θα συμμετείχε το Ποτάμι μαζί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες απάντησε: «Φοβάμαι ότι δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε εμείς με δυνάμεις όπως οι ΑΝΕΛ. Βάζουμε πλάτη αλλά χωρίς τους ΑΝΕΛ. Και νομίζω θα έπρεπε να έχει την ίδια στάση και το ΚΙΝΑΛ. Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να προχωρήσουν σε προοδευτική κατεύθυνση μια σειρά θέματα που δεν μπορούν να προχωρήσουν με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», σημειώνει.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ