ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο κενό η πρόταση Παπακώστα για συγκρότηση Κ.O. Ανεξάρτητων Βουλευτών

Στο κενό η πρόταση Παπακώστα για συγκρότηση Κ.O. Ανεξάρτητων Βουλευτών
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία προτείνει τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τους 10 ανεξάρτητους βουλευτές, απέστειλε η Κατερίνα Παπακώστα.

Η ανεξάρτητη βουλευτής, που διεγράφη τον περασμένο Οκτώβριο από τη ΝΔ μετά τις συνεχείς διαφοροποιήσεις της από τη γραμμή του κόμματος, στην επιστολή της προς τον κ. Βούτση ζητά να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες αφού το όριο των 10 βουλευτών που θέτει ο Κανονισμός της Βουλής εκπληρώνεται.

Η βασική ωστόσο, προϋπόθεση να υπογράφεται το αίτημα και από τους 10 ανεξάρτητους βουλευτές, δεν ικανοποιείται με συνέπεια η πρότασή της να πέφτει, για την ώρα τουλάχιστον, στο κενό. Η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει έρθει σε επαφή με τους υπόλοιπους ανεξάρτητους βουλευτές, ανάμεσά τους και οι πρώην χρυσαυγίτες.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής για να συγκροτηθεί ενιαία Κοινοβουλευτική Ομάδα θα πρέπει να αποστείλουν σχετική επιστολή τουλάχιστον 10 υποψήφια μέλη της, τα οποία θα συμφωνούν στον όνομα της ομάδας καθώς και στο πρόσωπο του επικεφαλής της. Υπενθυμίζεται ότι Κοινοβουλευτική Ομάδα ανεξάρτητων βουλευτών είχε συγκροτηθεί το 2013, επί προεδρίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη με επικεφαλής, τότε, τον Θεόδωρο Παραστατίδη.

Το πρώτο «όχι» πάντως, ήρθε από τον Χάρη Θεοχάρη που δηλώνει πως δεν θα έδινε ποτέ τη συναίνεσή του, ούτε θα συμμετείχε σε Κοινοβουλευτική ομάδα, στην οποία μέλη θα ήταν υπόδικοι βουλευτές, που δεν διστάζουν να επιβουλευτούν τη Δημοκρατία.

«Ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου με όρκο και πίστη στο Σύνταγμα και με βασικό καθήκον να προασπίσω τη Δημοκρατία μας και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, δηλώνω ότι δεν πρόκειται να συμμετέχω και να συνυπάρχω σε καμία κοινοβουλευτική ομάδα στην οποία δυνητικά θα συμμετέχουν πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής», δήλωσε με τη σειρά του ο Δημήτρης Καμμένος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ