ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Επ’ αόριστον η εφαρμογή του μειωμένου ΦΠΑ στα 5 νησιά

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Επ’ αόριστον η εφαρμογή του μειωμένου ΦΠΑ στα 5 νησιά
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ)

Επ' αόριστον, σύμφωνα με τις δημόσιες δηλώσεις του πρωθυπουργού και όχι έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018, θα ισχύσει η εφαρμογή του μειωμένου κατά 30% συντελεστή του ΦΠΑ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με διευκρινίσεις στελεχών της κυβέρνησης.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης τόνισε ότι η αναφορά στην ημερομηνία 31/12/2018 στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε χθες, «γίνεται για καθαρά τυπικούς λόγους δημοσιονομικής τάξης».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μιχαηλίδης, «επειδή η υλοποίηση του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ έχει ένα δημοσιονομικό κόστος το οποίο δεν είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2018, ο οποίος και θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί, γι' αυτό και αναφέρεται η συγκεκριμένη ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου.

Άλλωστε, συνέχισε ο βουλευτής Χίου, οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου έχουν εκ του Συντάγματος ισχύ για συγκεκριμένη χρονική περίοδο (λίγων μηνών), ως τη λήξη της οποίας πρέπει να εισαχθούν στη Βουλή για κύρωση ώστε να γίνουν νόμος του κράτους. Η επιλογή της νομοθέτησης δια Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου έγινε εν προκειμένω, όπως έχει ήδη εξηγηθεί, λόγω της εξαιρετικά σύντομης προθεσμίας της 1ης Ιουλίου» κατέληξε ο κ. Μιχαηλίδης σημειώνοντας πως «κατά τα λοιπά, ισχύουν οι δημόσιες δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι το μέτρο θα ισχύσει επ' αόριστον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ