ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Κυβερνητική συνεργασία μόνο μετά τις εκλογές

Θεοδωράκης: Κυβερνητική συνεργασία μόνο μετά τις εκλογές
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, επανέλαβε πως το Ποτάμι δεν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό σχήμα.

«Εμείς δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει καινούργια κυβέρνηση σε αυτή τη Βουλή με τη συμμετοχή του Ποταμιού» τόνισε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ALPHA, και πρόσθεσε πως «μιλάμε για συνεργασίες για να λύσουμε κάποια προβλήματα, ακόμα και σήμερα, ακόμα και αύριο. Αλλά αν μιλάμε για συνολική κυβερνητική συνεργασία μιλάμε για τις επόμενες εκλογές».

Σχετικά με το τι θα κάνει το Ποτάμι, όταν η συμφωνία για το ονοματολογικό έρθει στη Βουλή, ο επικεφαλής του επεσήμανε ότι «εμείς θα αποφασίσουμε με αίσθημα ευθύνης στη λογική λύσης του προβλήματος. Δεν είμαι όμως καθόλου σίγουρος ότι αυτό το πρόβλημα θα κληθεί να το λύσει αυτή η Βουλή. Ίσως ο κ. Τσίπρας επιλέξει να το λύσει η επόμενη Βουλή που θα έχει μία πρόσφατη νομιμοποίηση. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε ένα δίλημμα γιατί είναι σαφές ότι εάν φέρει τη συμφωνία, ακόμα κι αν ψηφιστεί, την επόμενη μέρα αποχαιρετώντας την κυβέρνηση οι ΑΝΕΛ δεν θα έχει πλειοψηφία. Και έχω ξεκαθαρίσει ότι το Ποτάμι δεν θα είναι αυτό που θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μία νέα κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επέμεινε στη πατριωτική, όπως τη θεωρεί, άποψη πως η συγκεκριμένη «συμφωνία δεν είναι η καλύτερη, αλλά είναι μία αναγκαία συμφωνία αυτή τη στιγμή», ενώ αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε πως δεν λαμβάνει σοβαρά τις εκρήξεις του. «Κάθε εβδομάδα αναλόγως με τα κέφια του έχει και μία διαφορετική έκρηξη, είτε προς την κυβέρνηση, είτε προς οπουδήποτε» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ