ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές της ΝΔ απαντούν στον Κούλογλου για το 8ωρο στους οδηγούς φορτηγών

Πηγές της ΝΔ απαντούν στον Κούλογλου για το 8ωρο στους οδηγούς φορτηγών
ΕΡΑ

Νέα διάσταση στο ζήτημα της κατάργησης του 8ώρου εργασίας και εβδομαδιαίου 48ώρου σε ό,τι αφορά τους επαγγελματίες οδηγούς δίνουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στα όσα ανέφερε σε ανάρτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

Όπως χαρακτηριστικά ξεκαθαρίζουν πηγές της Πειραιώς, οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπερψήφισαν το σχετικό άρθρο «που δίνει ευελιξία, ικανοποιώντας το αίτημα των Ελλήνων αυτοκινητιστών, βοηθώντας τους να αντεπεξέλθουν στον ανταγωνισμό».

«Η πρόταση της ομοσπονδίας φορτηγών αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΑΕ) για τις ώρες οδήγησης, είναι να δοθεί περισσότερη ευελιξία στους μεμονωμένους αυτοκινητιστές να διαχειριστούν το ωράριο τους, διασφαλίζοντας πάντα την οδική ασφάλεια, τη σωματική τους ακεραιότητα, αλλά και την καλή κατάσταση του οχήματος τους, το οποίο αποτελεί για αυτούς μοναδικό επαγγελματικό εργαλείο και μέσο διαβίωσης», αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας σημειώνοντας πως «ιδιαίτερα για τις περιφερειακές χώρες όπως η Ελλάδα, η ρύθμιση που ενέκρινε το ευρωκοινοβούλιο είναι πολύ σημαντική γιατί θα τους εξασφαλίσει κοινωνικά δίκαιες συνθήκες εργασίας, επιτρέποντάς τους να επιστρέφουν στη βάση τους από τις κοντινές χώρες του εξωτερικού».

Ταυτόχρονα, εξηγούν οι ίδιες πηγές, η ρύθμιση αυτή βοηθά τους Έλληνες αυτοκινητιστές έναντι των ανταγωνιστών τους στη Γερμανία, την Αυστρία και τις άλλες κεντροευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα, λαμβάνεται πρόνοια ώστε τυχόν υπέρβαση του οκταώρου, οι οδηγοί να την αποζημιώνονται με περισσότερη εβδομαδιαία ανάπαυση στις εστίες τους με τις οικογένειες τους.

Τονίζεται δε πως η ΟΦΑΕ ζήτησε από τους Έλληνες ευρωβουλευτές να υπερψηφίσουν την πρόταση, όπως και έκαναν εκείνοι της Νέας Δημοκρατίας.

«Προφανώς ο κ. Κούλογλου και ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτιμούσαν να ψηφίσουμε την τροπολογία κατά της ευελιξίας που στηρίζει τα συμφέροντα Γερμανών και Αυστριακών οδηγών», τονίζουν χαρακτηριστικά πηγές της Πειραιώς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ