ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκαθαρίσει τη στάση της ΝΔ στην κατάτμηση των περιφερειών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκαθαρίσει τη στάση της ΝΔ στην κατάτμηση των περιφερειών
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε γόρδιο δεσμό, που καλείται να λύσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξελίσσεται για τη ΝΔ η κατάτμηση της Β’ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής

Οι διαφορετικές απόψεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ώρα που ο πρόεδρος του κόμματος έχει ταχθεί σε ανύποπτο χρόνο υπέρ της κατάτμησης, δημιούργησαν μια συγκεχυμένη εικόνα ως προς τη στάση της στην ψηφοφορία της Πέμπτης.

Ο εισηγητής του κόμματος Μάκης Βορίδης στην τοποθέτησή του επέμεινε στη σύνδεση του θέματος αυτού με εκείνο της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για πρεμούρα της κυβέρνησης που σχετίζεται με τις εκλογές.

Στην εκπνοή ωστόσο, της συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή ο Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι η ΝΔ επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια. Επιφυλάξεις διατύπωσε η ΝΔ και για την τροπολογία που αφορά στην σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει εντός 5μηνου το θέμα της ψήφου των Ελλήνων κατοίκων εξωτερικού.

Το νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» εισάγεται αύριο προς συζήτηση στην Ολομέλεια και αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη.

Τα άρθρα που αφορούν στην απλή αναλογική στηρίχθηκαν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, με τους ΑΝΕΛ και το Ποτάμι να εκφράζουν επιφύλαξη για την Ολομέλεια. Υπέρ της τροπολογίας για την κατάτμηση των περιφερειών ψήφισαν ΔΗΣΥ και Ποτάμι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ