ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικοί κύκλοι: Μετά τον Μοσκοβισί, ο Μητσοτάκης βγάζει ψεύτη και τον γ.γ. του ΝΑΤΟ

Κυβερνητικοί κύκλοι: Μετά τον Μοσκοβισί, ο Μητσοτάκης βγάζει ψεύτη και τον γ.γ. του ΝΑΤΟ
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αιχμηρή απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα περί παράδοσης του ισχυρότερου διαπραγματευτικού όπλου της Ελλάδας έδωσαν κυβερνητικοί κύκλοι, που υπενθυμίζουν στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως προϋπόθεση για την ένταξη της πΓΔΜ στην Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη φαίνεται πως επιδεινώνεται. Αφού έβγαλε ψεύτες τους θεσμούς για την καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και τα σενάρια περί δήθεν τέταρτου μνημονίου, τώρα καταπιάνεται και με τον γγ του ΝΑΤΟ» τονίζουν οι εν λόγω κύκλοι, και συμπληρώνουν: «Του θυμίζουμε λοιπόν ότι ο κ. Στόλτενμπεργκ έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως προϋπόθεση για την ένταξη της πΓΔΜ είναι η “πλήρης επικύρωση της συμφωνίας” με την πΓΔΜ, δηλαδή η θετική ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος και της συνταγματικής αναθεώρησης».

Υπογραμμίζουν, μάλιστα, σκωπτικά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να αποφασίσει: «Ή και ο κ. Στόλτενμπεργκ είναι ψεύτης ή η Ελλάδα δεν παραδίδει κανένα απολύτως διαπραγματευτικό όπλο και ο ψεύτης είναι ο ίδιος».

«Όσο για το διαρκές ψέμα του περί αναγνώρισης «εθνότητας», ο Πρωθυπουργός προ ημερών τον κάλεσε να κοιτάξει την ταυτότητά του για να το διαπιστώσει ιδίοις όμμασι. Άλλο ιθαγένεια και άλλο εθνότητα. Τόσο δύσκολο είναι για το καλύτερο βιογραφικό της χώρας;» ολοκληρώνουν λέγοντας οι ίδιες πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σήμερα πως πριν από τρεις εβδομάδες στις Πρέσπες, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος αναγνώρισαν στο γειτονικό κράτος την «υποτιθέμενη μακεδονική εθνότητα και γλώσσα».

«Αυτό έγινε παρά την απόλυτη αντίθεση -και μπορώ να πω την κατακραυγή των πολιτών. Δώσαμε τότε μάχη στη Βουλή, για να αποτρέψουμε την εξέλιξη αυτή προειδοποιώντας για τις αρνητικές συνέπειες που θα επέφερε - και μάλιστα σύντομα», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ προσθέτοντας πως σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας ανοίγουν στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων την πόρτα της ένταξης στο ΝΑΤΟ.

«Παραδίδουν έτσι το ισχυρότερο διαπραγματευτικό όπλο που είχε η Ελλάδα και αποτελούσε την εθνική γραμμή των τελευταίων 27 ετών. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος έχουν βαρύτατες ευθύνες για τα τετελεσμένα που δημιουργούν. Σύντομα θα κριθούν και για αυτό από τον ελληνικό λαό», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ