ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης: Πολιτικά παιχνίδια πίσω απο την κατάτμηση των περιφερειών

Λεβέντης: Πολιτικά παιχνίδια πίσω απο την κατάτμηση των περιφερειών
EUROKINISSI

Τη διαφωνία του με την κατάτμηση της Β’ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής εξέφρασε ο Βασίλης Λεβέντης, εκτιμώντας πως πίσω από την κίνηση αυτή κρύβονται πολιτικά παιχνίδια. 

«Με το σπάσιμο της Β΄ Αθηνών δεν καταπολεμάται η διαφθορά», είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με αυτή την πρόταση εξυπηρετεί κομματικούς σκοπούς του ΠΑΣΟΚ. Απευθυνόμενος στη ΔΗΣΥ, ανέφερε πως εάν η κ. Γεννηματά είχε ψηφίσει την απλή αναλογική, το πολιτικό σύστημα θα είχε πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στην αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη να γίνει πρωθυπουργός.

Στην ομιλία του στη Βουλή, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι με το ένα χέρι φέρνει την απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση και με το άλλο την παίρνει πίσω, αφού –όπως είπε- το νομοσχέδιο προβλέπει για την εκλογή των νέων δημάρχων και περιφερειαρχών το σύστημα «νοκ-αόυτ». «Το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης είναι ένα έκτρωμα», υποστήριξε και κάλεσε τον παριστάμενο υπουργό Εσωτερικών Π’ανο Σκουρλέτη να καταργήσει την δεύτερη Κυριακή. Αποκάλυψε δε, ότι στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο κ. Σκουρλέτης του είχε εκμυστηρευτεί ότι η απλή αναλογική δεν έχει δυο Κυριακές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ