ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Μητσοτάκη κατά κυβέρνησης: Είστε erga omnes επικίνδυνοι

Επίθεση Μητσοτάκη κατά κυβέρνησης: Είστε erga omnes επικίνδυνοι
EUROKINISSI/ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σφοδρή και εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκαλώντας τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο «δίδυμο της ντροπής» με αφορμή όσα διαδραματίζονται στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. 

«Παραδίδουν στα Σκόπια το διαβατήριο για το ΝΑΤΟ, είστε erga omnes επικίνδυνοι για τα συμφέροντα της χώρας», είπε, καλώντας να σταματήσουν να επικαλούνται το φαιδρό επιχείρημα πως παρέδωσαν ιθαγένεια και όχι εθνότητα. «Δώσατε το όνομα και τον εθνικό προσδιορισμό Μακεδόνες που είχαν απορρίψει όλες οι κυβερνήσεις και αυτή είναι η μόνη αλήθεια, διπλή ντροπή από ένα δίδυμο ντροπής», είπε, αφήνοντας υπαινιγμούς για προσυνεννοημένες διαφωνίες.

«Τάχα διαφωνούν, αλλά δένονται πιο σφιχτά στις καρέκλες να μην τις χάσουν και στις Βρυξέλλες οι ΑΝΕΛ συναινούν στην πράξη σε αυτά που στην ουσία καταγγέλλουν, λένε ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση, αλλά όλοι παραμένουν υπουργοί, και ο κ. Καμμένος κάθεται δίπλα στον πρωθυπουργό όταν τα Σκόπια παίρνουν διαβατήριο για το ΝΑΤΟ», ανέφερε, κάνοντας λόγο για θλιβερό θέαμα.

Αναφερόμενος στην τροπολογία που αφορά στο χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως η κυβέρνηση ήθελε να τις μετατρέψει σε εργαλείο μικροκομματικής ευτέλειας. «Ο λογαριασμός θα έρθει σε όλες τις κάλπες όποτε και αν στηθούν, εθνικές, ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές, δοκιμάστε το, η κοινωνία έχει ήδη αποφασίσει να σας τιμωρήσει με την ψήφο της. Μην έχετε αυταπάτες, αν το επιχειρήσετε θα χάσετε παντού και μονομιάς», είπε, ενώ μίλησε για άδειασμα του υπουργού Εσωτερικών από τον πρωθυπουργό.

Επιβεβαίωσε ότι η ΝΔ θα πει ναι στην κατάτμηση της Β' Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής και κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να ψηφίσει και την πρόταση της ΝΔ για ψήφο των Ελλήνων κατοίκων του εξωτερικού. Απέδωσε δε, την αναμενόμενη άρνηση της κυβέρνησης να την αποδεχθεί στο φόβο της ετυμηγορίας των νέων «που η κυβέρνηση κορόιδεψε και έδιωξε από τη χώρα». Διαβεβαίωσε δε, ότι ως κυβέρνηση θα κάνει πράξη την τροπολογία της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η κλεψύδρα της κυβέρνησης τελειώνει και για αυτό «θα γίνονται όλο πιο αδίστακτοι και κυνικοί, εμείς είμαστε εδώ για να ξαναβάλουμε χώρα στην ομαλότητα, έχουμε σχέδιο, στελέχη, γνώση, όραμα, μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας, ενώνουμε και δεν διχάζουμε».

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους μετά το τέλος της ομιλίας του ο κ. Μητοστάκης χαρακτήρισε σπουδαίο το σπάσιμο της Β΄ Αθηνών και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι θα είναι υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών.

Ακροδεξιά ρητορική καταλόγισαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο ο Πρόεδρος της Βουλής, όσο και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Ο Νίκος Βούτσης μάλιστα, προειδοποίησε ότι τα πρώτα θύματα αυτής της ρητορικής που υποσκάπτει την δημοκρατία και τον ρόλο της χώρας στα Βαλκάνια, θα είναι αυτοί που την υιοθετούν. «Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε την εθνικιστική ακροδεξιά ρητορική που μοναδικό στόχο έχει τη διεκδίκηση ενός πολιτικού εκλογικού μερίσματος από τη Χρυσή Αυγή», είπε και κάλεσε τη να αναλογιστεί τα "δεξιά μορφώματα" που το τελευταίο διάστημα "φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια".

Με αφορμή την επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα εθνικά θέματα, ο κ. Βούτσης υποστήριξε πως υιοθετείται μια προπαγάνδα ψευδολογίας η οποία στηρίζεται στη ρητορική Γρουέφσκι και Ιβανόφ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ