ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλαμπουράρης: «Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια πριν την απέλαση των Ρώσων διπλωματών»

Φλαμπουράρης: «Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια πριν την απέλαση των Ρώσων διπλωματών»
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από την μεριά των Ηνωμένων Πολιτειών», ξεκαθάρισε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, σημείωσε ότι «είχαμε εξαντλήσει όλα τα διπλωματικά περιθώρια πριν την απέλαση των Ρώσων διπλωματών. Είχαμε αρκετά στοιχεία που οδηγούσαν στην απέλαση», τόνισε.

Ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε πως «δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από την μεριά των Ηνωμένων Πολιτειών. Αλλά και να υπήρχε δεν σημαίνει ότι θα τη δεχόμασταν. Εμείς έχουμε τη δική μας πολιτική και ενεργούμε με βάση τα δικά μας συμφέροντα». Παράλληλα, υποστήριξε ότι «δεν μπορούμε να ενημερώσουμε τα άλλα κόμματα στο βαθμό που υπάρχει ακόμα συζήτηση με τη ρωσική πλευρά» ενώ επεσήμανε ότι «δεν έχει ακυρωθεί η επίσκεψη Λαβροφ. Τι θα πει είναι στον «αέρα»;».

Ο υπουργός, αναφερόμενος στο ζήτημα των Σκοπίων και τις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία τόνισε ότι «όπως ξέρετε την εξωτερική πολιτική την ασκεί ο ΥΠΕΞ και ο πρωθυπουργός. Τα θέματα με Σκόπια και Αλβανία απασχολούν την ελληνική πολιτική ζωή, την κοινωνία και το Έθνος εδώ και δεκαετίες. Είναι μία από τις καλύτερες συμφωνίες αυτή με τα Σκόπια».

Για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο Αλέκος Φλαμπουράρης εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα περάσει από τη Βουλή με περισσότερες από 151 ψήφους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι η συμφωνία θα περάσει με πάνω από 151 βουλευτές. Δεν μπορώ να πω από ποιους θα ψηφιστεί. Αυτή είναι η εκτίμηση μου».

Όσο τη διαφοροποίηση των ΑΝΕΛ στη συμφωνία αυτή, σχολίασε πως είναι «δικαίωμα ενός μέρους της κυβέρνησης να έχουν διαφορετική άποψη. Όταν ήρθε η στιγμή να διαλέξει με ποιους θα πάει ή με ποιους θα μείνει, ψήφισε να μείνει».

Αναφερόμενος στο μέτωπο της οικονομίας ο υπουργός Επικρατείας αναγνώρισε πως έχουμε «λίγο πιο ισχυρή εποπτεία απ’ ότι γίνεται σε άλλες χώρες. «Βγαίνουμε από τα μνημόνια αλλά έχουμε δεσμεύσεις που έρχονται από το παρελθόν. Δεν λέμε ότι θα κάνουμε την επόμενη μέρα όσα θα θέλαμε σαν Αριστερα», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ