ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Οι Έλληνες στρατιωτικοί ίσως παραμείνουν προφυλακισμένοι για 18 μήνες

Κουβέλης: Οι Έλληνες στρατιωτικοί ίσως παραμείνουν προφυλακισμένοι για 18 μήνες
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, εμφανίστηκε ιδιαιτέρως επικριτικός ως προς την αδιάλλακτη στάση της Άγκυρας στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που παραμένουν εδώ και 141 ημέρες κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης. 

«Η σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών συνιστά πολιτική επιλογή του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Έχω δει πολύ συγκεκριμένα ότι τέτοια περιστατικά λύνονταν σε άλλες περιπτώσεις άμεσα», σημείωσε ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να παραμείνουν για 18 μήνες προφυλακισμένοι οι δύο στρατιωτικοί που κρατούνται στην Αδριανούπολη, ενώ, παράλληλα, αποκάλυψε ότι δεν επετράπη στην ελληνική πλευρά να εκπροσωπηθεί στον έλεγχο των κινητών τηλεφώνων τους.

«Μόλις παρήλθε το δεκαήμερο, κατάλαβα ότι θα κρατήσει αρκετό διάστημα η κράτησή τους», σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει τον χρόνο αποφυλάκισής τους.

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι για την ελληνική πλευρά δεν τίθεται ζήτημα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που βρίσκονται στη χώρα μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ