ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντόρα Μπακογιάννη: Από αδιαφορία της ελληνικής γραφειοκρατίας η καταστροφή του πολεμικού μουσείου

Ντόρα Μπακογιάννη: Από αδιαφορία της ελληνικής γραφειοκρατίας η καταστροφή του πολεμικού μουσείου
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στην ολιγωρία των αρμοδίων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας απέδωσε η βουλευτής και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη την καταστροφή του Πολεμικού Μουσείου Χανίων, μετά το ξέσπασμα πυρκαγιάς. 

Συγκεκριμένα, απέδωσε στην «αδιαφορία της ελληνικής γραφειοκρατίας και των αρμοδίων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας» την καταστροφή του Πολεμικού Μουσείου Χανίων, ενός από τα ιστορικότερα κτήρια της πόλης.

Ζήτησε δε, να κινηθούν οι διαδικασίες για να παραδοθεί στον δήμο Χανίων, ώστε να ενταχθεί σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης για την άμεση αναστήλωσή του.

Ολοσχερής η καταστροφή του κτιρίου του Πολεμικού Μουσείου στα Χανιά

«Η χθεσινή καταστροφή ενός από τα ιστορικότερα και ωραιότερα κτήρια της πόλης των Χανίων οφείλεται αποκλειστικά στην αδιαφορία της ελληνικής γραφειοκρατίας και των αρμοδίων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αφύλακτο και εγκαταλελειμμένο κατέληξε χθες το βράδυ ολοκληρωτικά κατεστραμμένο» αναφέρει στη δήλωσή της η κ. Μπακογιάννη και προσθέτει: «Απαιτείται άμεσα, σήμερα κιόλας, να κινηθούν οι διαδικασίες για να παραδοθεί στο Δήμο Χανίων, ώστε να ενταχθεί σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης για την άμεση αναστήλωσή του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ