ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτιά Αττική: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου

Φωτιά Αττική: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, όπου αποφασίστηκαν μέτρα ανακούφισης των πληγεισών περιοχών.

Εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου υπογράμμισε πως: «Αυτές τις στιγμές με σεβασμό στη μνήμη των συμπολιτών μας δεν έχουμε απλά τη σκέψη μας δίπλα τους, αλλά προχωρούμε με σοβαρή δράση και πρωτοβουλίες». Η κ. Δούρου συμπλήρωσε πως:

Με αίσθηση καθήκοντος όλοι υπουργοί, δήμαρχοι, υπηρεσιακοί παράγοντες προχωράμε με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης.

Σε ερώτηση για το εάν μιλάμε για διαφορετικό σχεδιασμό για το σύνολο της περιοχής, η περιφερειάρχης απάντησε καταφατικά προσθέτοντας με νόημα πως «έχουμε υποχρέωση να μην ξανά περπατήσουμε στους ίδιους δρόμους που δίνουμε ραντεβού το καλοκαίρι με τις φωτιές και το χειμώνα με τις πλημμύρες»

Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης δήλωσε μετά το πέρας της σύσκεψης ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια τεράστια κρίση».

«Υπήρξαν πολλά θύματα, εγώ προσπαθώ να το αντιμετωπίσω όλο αυτό» είπε ο δήμαρχος Μαραθώνα, και συμπλήρωσε: «Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τους αγνοούμενους, πρέπει να ταυτοποιήσουμε τους υπάρχοντες, οι οποίοι είναι καμένοι και είναι πολύ δύσκολο να ταυτοποιηθούν. Οι σοροί έχουν μεταφερθεί σε ένα ειδικό κέντρο στο Σχιστό και δεν ξέρει κανείς αν είναι δύο άνθρωποι μαζί αγκαλιασμένοι ή τρεις ή ένας. Είναι τραγικές αυτές οι καταστάσεις. Είναι άνθρωποι που δεν ξέρουμε αν πνίγηκαν εκείνο το βράδυ».

Ερωτηθείς για το εάν δόθηκε εντολή για εκκένωση της περιοχής, ο δήμαρχος Μαραθώνα είπε πως αυτή η εντολή δίνεται από την πυροσβεστική, ωστόσο υπογράμμισε πως όλα έγιναν πολύ γρήγορα και το αποτέλεσμα ήταν αναπόφευκτο.

Σημειώνεται πως στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, Γιώργος Χουλιαράκης και Αλέξης Χαρίτσης, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, καθώς και οι δημάρχοι των πληγεισών περιοχών, Ραφήνας - Πικερμίου, Μεγαρέων και Μαραθώνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ