ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης κατά Τόσκα: Προκλητικό να λέει κανείς ότι όλα έγιναν καλά

Σκουρλέτης κατά Τόσκα: Προκλητικό να λέει κανείς ότι όλα έγιναν καλά
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Θα ήταν προκλητικό να πει κανείς πως όλα έγιναν καλά, από τη στιγμή που έχουμε τόσους νεκρούς, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στους χειρισμούς για την αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, θέση που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα υποστήριξε την περασμένη εβδομάδα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νικος Τόσκας.

«Προσπαθώ και για λόγους συνειδησιακούς να βρω τα λάθη, αλλά επιχειρησιακά δεν βρίσκω μεγάλα λάθη», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας στη συνέντευξη Τύπου της περασμένης εβδομάδας.

Τη συγνώμη για τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική έχει αναλάβει όλη η κυβέρνηση, είπε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τόνισε πως δεν είναι δουλειά του κάθε υπουργού να κάνει επιχειρησιακό σχέδιο, καθώς υπάρχουν οι επιτελείς, ενώ πρόσθεσε ότι όλοι μας κάνουμε ένα σοβαρό λάθος: προσπαθούμε να κάνουμε τους ειδικούς.

«Δεν είναι ώρα να βγάζουμε συμπεράσματα απλά και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, για να πέσουν κάποια κεφάλια. Σημασία έχει να κάνουμε μια αξιόπιστη αποτίμηση και να αποδοθούν ευθύνες. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η αποτίμηση θα πρέπει να αποδοθεί η κάθε ευθύνη» είπε ο υπουργός Εσωτερικών και διαβεβαίωσε ότι, εάν χρειαστεί, θα υπάρξουν αντικαταστάσεις.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «θα πρέπει να πέσουν μάντρες, να συγκρουστούμε με συμφέροντα», ενώ τόνισε: «Θα γκρεμίσουμε όπου χρειαστεί».

Σχετικά με τη δήλωση Βερναρδάκη, ο Πάνος Σκουρλέτης εξέφρασε την άποψη ότι η αναφορά του στα 44 χρόνια του πρωθυπουργού δεν είχε να κάνει με τη νεότητα του Αλέξη Τσίπρα, αλλά με το ότι ο ίδιος δεν θα πρέπει να έχει την ευθύνη για το χάος τόσων χρόνων με τα αυθαίρετα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ