ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποχρεωτική συνταξιοδότηση στα 67 για τους μουφτήδες της Θράκης

Υποχρεωτική συνταξιοδότηση στα 67 για τους μουφτήδες της Θράκης
EUROKINISSI

Την υποχρεωτική συνταξιοδότηση των Μουφτήδων με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με την ίδια ρύθμιση, οι Μουφτείες της Θράκης καταχωρούνται υποχρεωτικά στο ηλεκτρονικό μητρώο θρησκευτικών λειτουργιών που τηρεί το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ως προς τη θητεία των Μουφτήδων, στην τροπολογία αναφέρεται πως στόχος είναι να μπορεί η πολιτεία να προγραμματίζει την ομαλή διαδοχή στην υπηρεσία. Οι υπηρετούντες Μουφτήδες και Τοποτηρητές που έχουν υπερβεί το όριο ηλικίας, συνεχίζουν να υπηρετούν και να ασκούν κανονικώς και πλήρως τα καθήκοντά τους για ένα διάστημα μέχρι 2 μήνες από την έναρξη ισχύος της τροπολογίας ώστε να υπάρξει ο αναγκαίος χρόνος επιλογής των Τοποτηρητών ή των νέων Μουφτήδων.

Η ρύθμιση αποσκοπεί στην εκπλήρωση της αρχής της συνέχειας στη δημόσια υπηρεσία της Μουφτείας ενώ με διάταξη που έχει περιληφθεί στο κείμενο της τροπολογίας δίνεται νομοθετική εξουσιοδότηση ώστε με απόφαση του υπουργού Παιδείας να μπορεί να παρατείνεται η προβλεπόμενη προθεσμία για την κατ΄εξαίρεση πρόσληψη σε θέσεις Ιεροδιδασκάλων, Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας αποφοίτων Ιεροσπουδαστηρίων Εχίνου και Κομοτηνής ή πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με 10ετή προϋπηρεσία στο αντικείμενο.

Διαβάστε εδώ την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ