ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Μαίνεται η πολιτική σύγκρουση κυβέρνησης – Νέας Δημοκρατίας με αφορμή το νέο νομοθετικό πλαίσιο και την πρωτοβουλία της πρώτης για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η Νέα Δημοκρατία, αλλάζοντας σήμερα αντιπολιτευτικό πεδίο, επέλεξε να «σηκώσει» το ζήτημα των αυθαιρέτων κατηγορώντας την κυβέρνηση για υποκρισία και παρουσιάζοντας δύο έγγραφα με υπογραφή του Νίκου Βούτση και του Παναγιώτη Κουρουμπλή όταν ως υπουργοί Εσωτερικών ζητούσαν αναβολή για συγκεκριμένη διαδικασία κατεδάφισης αυθαιρέτων.

Παράλληλα, ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Σκρέκας, με δήλωσή του υποστήριξε ότι η με ευθύνη της κυβέρνησης αναβάλλεται επί 3,5 χρόνια η εκτέλεση 1639 αμετάκλητων αποφάσεων κατεδάφισης στην Αττική, οι οποίες έχουν κριθεί στον ανώτατο δικαστικό βαθμό».

Άμεση ήταν η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου το οποίο, με ανακοίνωσή του καλεί τη ΝΔ να στηρίξει στην πράξη τη χθεσινή νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης και να μην υπονομεύει σε κάθε βήμα την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Ξέρει να φωνάζει, αλλά όταν έρχεται η ώρα των έργων, των μεταρρυθμίσεων και της αποφασιστικότητας αποδεικνύεται ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι το παλαιού πολιτικού συστήματος. Επιδίδεται σε φτηνούς αντιπερισπασμούς ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι είναι το κόμμα της πελατείας, των ρουσφετιών, και της αυθαιρεσίας. Δεν μπορεί λοιπόν, το κόμμα των «αναψυκτηρίων», και των καταπατητών, το κόμμα που αποκαλεί «ηλίθια» την πρακτική χαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων, να μας κουνάει το δάχτυλο αποκαλύπτοντας, δήθεν, έγγραφα «φωτιά»», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου τος Πρωθυπουργού.

Ανακοίνωση εξέδωσε, λίγο αργότερα, και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία για ανυποκρισία, σπέκουλα και προπαγάνδα πάνω στην τραγωδία.

"Η υποκρισία της ΝΔ πραγματικά ξεπερνάει κάθε όριο. Κάθε μέρα που περνάει βυθίζεται περισσότερο στην ανυποληψία και την ανευθυνότητα. Σήμερα η κ. Σπυράκη με περίσσιο θράσος δήλωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης ζητούσε από το 2007 κατεδάφιση των αυθαιρέτων. Λίγες μέρες πριν, ο κ. Βορίδης δήλωνε ότι η Ελλάδα έχει παντού αυθαίρετα, δεν είναι το Μονακό ή η Ελβετία, και δεν πρέπει να αναζητηθούν στη δόμηση οι αιτίες της καταστροφής. Τελικά τι από τα δύο ισχύει; Και πόσο θα συνεχιστεί η σπέκουλα και η προπαγάνδα της ΝΔ για την τραγωδία;" σημειώνει η Κουμουνδούρου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ