ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έκαναν την Ελλάδα μεσίστια χώρα»: Επίθεση Κουμουτσάκου στην κυβέρνηση

«Έκαναν την Ελλάδα μεσίστια χώρα»: Επίθεση Κουμουτσάκου στην κυβέρνηση
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Η τραγική 23 Ιουλίου του 2018 θα στοιχειώνει αυτήν την κυβέρνηση έως την τελευταία ημέρα τής, ούτως ή άλλως, τραυματικής θητείας της» τονίζει ο Γιώργος Κουμουτσάκος επισημαίνοντας πως «οι νεκροί, το πένθος και η καταστροφή εξαιτίας καταφανούς και απαράδεκτης ανικανότητας απαιτούν κάτι πολύ περισσότερο από μια προκλητικά καθυστερημένη παραίτηση και μια κενή περιεχομένου ανάληψη πολιτικής ευθύνης».

Η συντελεσθείσα «ύβρις» είναι, σύμφωνα με τα όσα λέει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πολύ βαριά για να θεραπευθεί από μια τόσο ασθενή και μικρόψυχη δήθεν «νέμεση».

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο είναι απίστευτο το θράσος ανθρώπων που γέμισαν την Ελλάδα με μεσίστιες σημαίες, να κατηγορούν άλλους για τη δική τους μνημειώδη ανεπάρκεια στη διαχείριση της κρίσης.

«Τα υπαρκτά σφάλματα του χθες δεν είναι άλλοθι για την απόλυτη ανικανότητα του σήμερα. Η κυβέρνηση δεν ανέλαβε τον περασμένο μήνα. Μετρά τρεισήμισι χρόνια ευθύνης. Υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό, περίπου 1700 τελεσίδικες αποφάσεις κατεδαφίσεως αυθαιρέτων κτισμάτων. Γιατί δεν έγινε ούτε μία επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Μήπως γιατί, όπως τόσο αστεία αλλά και θλιβερά ειπώθηκε, οι κυβερνώντες ήταν «απασχολημένοι με την εφαρμογή των μνημονίων»; Οι ευθύνες τους ξεπερνούν την τελευταία τραγωδία. Έκαναν την Ελλάδα μεσίστια χώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ