ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πολιτικός κόσμος «υποκλίνεται» στον Λευτέρη Πετρούνια

Ο πολιτικός κόσμος «υποκλίνεται» στον Λευτέρη Πετρούνια
REUTERS/Stefan Wermuth

Τη νέα μεγάλη επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού συγχαίρει ο πολιτικός κόσμος. Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, για τέταρτη συνεχόμενη φορά, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο συγχαρητήριο μήνυμά του υπογραμμίζει πως ο Έλληνας αθλητής επιβεβαίωσε την θέση σου στην κορυφή του Παγκόσμιου αθλητικού στερεώματος».

«Θερμά συγχαρητήρια για την νέα "χρυσή" Ευρωπαϊκή σου διάκριση, η οποία επιβεβαιώνει την θέση σου στην κορυφή του Παγκόσμιου αθλητικού στερεώματος» αναφέρει ο κ. Παυλόπουλος.

«Η νέα εξαιρετική επίδοση του Λευτέρη Πετρούνια που του εξασφάλισε το τέταρτο χρυσό μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Γυμναστικής τοποθετεί τον Έλληνα αθλητή στην ιστορική παγκόσμια ελίτ των αθλητών της γυμναστικής» επισημαίνει σε συγχαρητήρια δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Επίσης, επισημαίνει πως η επανάληψη του άθλου του τόσες φορές δείχνει την επιμονή, την αγωνιστικότητα και την προσήλωση στους στόχους του. Ακόμη ο ΠτΒ συγχαίρει τις αθλήτριες της κωπηλασίας.

«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια και τον προπονητή του, όπως και στις νέες μεγάλες ελπίδες της κωπηλασίας την Μαρία Κυρίδου και την Χριστίνα Μπούρμπου, οι οποίες αναδείχθηκαν παγκόσμιες πρωταθλήτριες στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου νεανίδων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο Ρατσίτσε της Τσεχίας, πραγματοποιώντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ» σημειώνει ο κ. Βούτσης και υπογραμμίζει:

«Οι αθλητές της πατρίδας μας με την επιμονή, την προσήλωση και την αγωνιστικότητά τους διακρίθηκαν αυτές τις μέρες σε διεθνείς διοργανώσεις στον στίβο, την κολύμβηση, τη γυμναστική, την κωπηλασία και το τένις οδηγώντας σε μια πρωτόγνωρη άνοιξη τον ελληνικό αθλητισμό. Οι σπουδαίοι Έλληνες αθλητές προέρχονται από τη νέα γενιά που αποδεικνύει σε όλους μας ότι με επιμονή, θέληση, αποφασιστικότητα και πίστη στους στόχους μας μπορούμε να διακριθούμε διεθνώς, βγαίνοντας από την βαριά σκιά των μνημονίων. Μπορούμε με δύναμη και αισιοδοξία να μπούμε σε μια νέα εποχή με αυτοπεποίθηση και δημιουργική διάθεση».

Ο πρωθυπουργός απεύθυνε στον χρυσό πρωταθλητή, Λευτέρη Πετρούνια, τα συγχαρητήρια του με ανάρτησή του στο Twitter.

«Θερμά συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για το 4ο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γεγονός που τον καθιστά πολυνίκη αλλά και έναν από τους κορυφαίους αθλητές στην ιστορία του θεσμού. Μια σπουδαία διάκριση για τον ελληνικό αθλητισμό», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Λευτέρη Πετρούνια μέσω twitter.

«Ο @Petrounias_E κατέκτησε για 4η συνεχόμενη φορά το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Χωρίς πολλά λόγια... Απλά υποκλινόμαστε! #Glasgow2018», έγραψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής της Γλασκώβης, έδωσε και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

«Σήκωσες την Ελληνική σημαία ξανά ψηλά και μας έκανε όλους υπερήφανους. Για μία ακόμη φορά πιστός στο ραντεβού σου με το χρυσό μετάλλιο. Λευτέρη, σε ευχαριστούμε για όλα», έγραψε στο twitter.

Με την σειρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, έγραψε στο Twitter:

«Λευτέρη Πετρούνια συνέχισε ακάθεκτος. Γιατί, ναι, οι πιο ωραίες νίκες είναι οι νίκες εναντίον του ίδιου μας του εαυτού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ