ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο ανασχηματισμού μέσα στην εβδομάδα

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο ανασχηματισμού μέσα στην εβδομάδα
(EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Απομακρύνεται, όπως όλα δείχνουν, το ενδεχόμενο ανασχηματισμού μέσα στην εβδομάδα, με ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «δεν χαλάμε τις διακοπές του κόσμου».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ιθάκη, η εν λόγω κυβερνητική πηγή φάνηκε να «μεταθέτει» τη συζήτηση αυτή για την επόμενη εβδομάδα ή και αργότερα.

Σημείωνε δε, ότι τα επιτόκια είναι χαμηλά, οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας κινούνται ακόμη σε χαμηλότερα επίπεδα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες του Νότου αλλά διευκρίνιζε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για έξοδο στις αγορές.

Απαντώντας, μάλιστα, σε σχετικό ερώτημα, εκτίμησε ότι θα υπάρξει ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα.

Τσίπρας και οικονομικό επιτελείο σχεδιάζουν τα πρώτα βήματα της μεταμνημονιακής εποχής

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και το οικονομικό επιτελείο έχουν στρέψει αυτή την περίοδο το ενδιαφέρον τους στον σχεδιασμό της μεταμνημονιακής εποχής, συζητώντας τα πρώτα βήματα που θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο (AΠΕ-ΜΠΕ), οι παρεμβάσεις θα έχουν ισχυρό αριστερό και κοινωνικό πρόσημο και ένα μέρος αυτών αναμένεται να ανακοινωθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό από το βήμα της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου.

Πριν τη ΔΕΘ, όμως, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συναντήσεις με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, στη διάρκεια των οποίων θα ακούσει τα προβλήματα και τις προτάσεις τους ενώ παράλληλα θα στείλει και το μήνυμά του για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ είναι οι ΗΠΑ και για αυτό θα συμμετέχουν αρκετές αμερικανικές εταιρείες στη διοργάνωση και θα υπάρξουν ευκαιρίες για την επίτευξη επιχειρηματικών συμφωνιών.

Άλλωστε, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάϊατ έχει ήδη δηλώσει ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την ελληνική οικονομία στη μεταμνημονιακή εποχή.

Όπως προκύπτει από τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών, οι παρεμβάσεις θα αρχίσουν σύντομα να εκδηλώνονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ