ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρήγας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην κυβέρνηση και την επόμενη τετραετία

Ρήγας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην κυβέρνηση και την επόμενη τετραετία
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην κυβέρνηση και την επόμενη τετραετία, η οποία θα είναι μία τετραετία μεγάλων αλλαγών στην χώρα -και κυρίως σε θεσμικό επίπεδο-, με υποστήριξη του κόσμου της εργασίας και των νέων ανθρώπων που έφυγαν στο εξωτερικό, ώστε να στηρίξουν τη μεγάλη προσπάθεια στην Ελλάδα», τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας.

Αναφερόμενος στο πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμψε στην απόφαση της ΚΕ του κόμματος για τη διαμόρφωση μιας μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, ενός ρεύματος που θα σταθεί ανάχωμα σε νεοφιλελεύθερα, δεξιά και ακροδεξιά σενάρια και σημείωσε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»:

Αυτό έχει ήδη ξεκινήσει σε επίπεδο κοινωνικό, όπως στην Κρήτη που ήδη διαμορφώθηκε ένα "προοδευτικό φόρουμ", μία συμμαχία κοινωνικών δυνάμεων με ανθρώπους που έχουν απόλυτη σχέση με το χώρο της εργασίας και της κοινωνίας και ταυτόχρονα "μετακινείται" σε όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Ρήγας επισήμανε ότι το προσκλητήριο αυτό απευθύνεται και σε πολιτικές δυνάμεις, αλλά για να έχει ουσία πρέπει να έχει προγραμματική αντίληψη, λέγοντας πως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται. Ειδικά για το Κίνημα Αλλαγής τόνισε πως «η κ. Γεννηματά πρέπει να αποφασίσει αν θα είναι με το κοινωνικό κράτος, τη στήριξη του χώρου της εργασίας, με μία προοδευτική αντίληψη και ατζέντα. Δεν μπορεί να κινείται στον άξονα της ΝΔ, τον νεοφιλελεύθερο, αυτόν που ονειρεύεται ο κ. Μητσοτάκης. Πολύ περισσότερο δεν μπορούν να δημιουργούν ή να διαμορφώνουν συνθήκες για αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο».

Σε ερώτηση σχετικά με τις συντάξεις και το αφορολόγητο ο κ. Ρήγας απάντησε ότι δεν χρειάζονται πια αυτά τα μέτρα, καθώς αποδείχθηκαν λάθος οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ πάνω στις οποίες βασίστηκαν.

Για τους στόχους μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος είπε πως στις προτεραιότητες είναι «η εμβάθυνση στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, η δημοκρατία, οι θεσμικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν, ώστε να μην μπορέσει ξανά να επανέλθει το οικονομικό σύστημα της διαπλοκής, που απομυζούσε την ελληνική κοινωνία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ