ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Ζαχαριάδης στο CNN Greece: Η κυβέρνηση Τσίπρα έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια (aud)

Κ. Ζαχαριάδης στο CNN Greece: Η κυβέρνηση Τσίπρα έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια (aud)
EUROKINISSI

«Το χθεσινό διάγγελμα αφορούσε την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο», λέει ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης απορρίπτοντας τη θέση ότι ο πρωθυπουργός κήρυξε χθες την ανεπίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Παράλληλα, απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί διχαστικού λόγου, ο κ. Ζαχαριάδης σημειώνει ότι το χθεσινό διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα ήταν ένα αυστηρό μήνυμα απολογισμού αλλά και προγραμματισμού. «Ούτε όλοι μαζί χρεοκοπήσαμε τη χώρα το 2010, ούτε όλοι μαζί προσπαθήσαμε να βάλουμε τη χώρα σε ράγες ανάκαμψης και ανοικοδόμησης για τη δική του περίοδο», υποστηρίζει.

Αναφορικά με το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπογραφή του τρίτου μνημονίου το 2015, ο Κώστας Ζαχαριάδης σημειώνει ότι αυτό δεν μπορεί να ξεγράψει το γεγονός ότι η χώρα μπήκε στα μνημόνια λόγω των πολιτικών που ακολουθούσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. «Από τα Μνημόνια μας έβγαλε η κυβέρνηση Τσίπρα, Τσακαλώτου, Δραγασάκη, Σταθάκη. Αυτό είναι αναντίρρητο και το μαρτυρά όλη η Ευρώπη».

Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει, παράλληλα, ότι δικαιώθηκε η επιλογή της κυβέρνησης να «μπει στην τρικυμία», εφαρμόζοντας και μέτρα που δεν ανήκουν στον ιδεολογικό προσανατολισμό της Αριστεράς προκειμένου η χώρα, τρία χρόνια μετά, να έχει θετικές προοπτικές ιδίως για τις αδύναμες κοινωνικές τάξεις και τα μεσαία στρώματα.

Τέλος, ο Κώστας Ζαχαριάδης σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απευθύνει ένα μεγάλο προοδευτικό, δημοκρατικό κάλεσμα και στον χώρο της Κεντροαριστεράς και στο χώρο της δημοκρατικής Δεξιάς που βλέπει με μεγάλο προβληματισμό την ηγεσία της ΝΔ.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ