ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύρο το πρωί, Πολιτικό Συμβούλιο το απόγευμα

Σύρο το πρωί, Πολιτικό Συμβούλιο το απόγευμα
Γ.Τ Πρωθυπoυργού/Andrea Bonetti

Τη Σύρο θα επισκεφθεί σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αναμένεται να φτάσει στο νησί στις 10 για να μεταβεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Νεώριο.

Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να προβεί σε κινήσεις εξωστρέφειας και να βρίσκεται πιο συχνά κοντά στον κόσμο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN Greece.

O πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στους εργαζόμενους του Νεωρίου και να παρουσιάσει το περίγραμμα της πολιτικής της κυβέρνησης, το αμέσως προσεχές διάστημα, για τη στήριξη της εργασίας. Σε αυτό το σχεδιασμό περιλαμβάνεται η αύξηση του κατώτατου μισθού, η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και η συνεχής προσπάθεια για τη μείωση της ανεργίας και της αδήλωτης εργασίας.

Επιστροφή στην Αθήνα για το Πολιτικό Συμβούλιο

Με τον σχεδιασμό του ανασχηματισμού και των εξαγγελιών της ΔΕΘ στην ατζέντα, ο πρωθυπουργός συγκαλεί Πολιτικό Συμβούλιο. Κατά τη συνεδρίαση θα συζητηθούν οι στρατηγικές κινήσεις που θα σηματοδοτήσουν την έναρξη της μεταμνημονιακής εποχής, ενώ το ζήτημα των αλλαγών σε κυβέρνηση και κόμμα θα απασχολήσει τα μέλη του κομματικού οργάνου.

Υπενθυμίζουμε πως ο πρωθυπουργός επιθυμεί πλήρη αναδόμηση του κόμματος ώστε αυτό να προετοιμαστεί για τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019. Ο κ. Τσίπρας θεωρεί πως σημαντικό ρόλο σε αυτή την «αποστολή» μπορεί να παίξει ο Πάνος Σκουρλέτης. Ωστόσο, ο πρόεδρος του κόμματος, πριν προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές, θέλει να συμβουλευτεί τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και να διασφαλίσει πως στην πορεία δεν θα διατυπωθούν γκρίνιες και διαφοροποιήσεις.

Στο τέλος του μήνα θα συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ πιθανόν για να εκλέξει το νέο γραμματέα του κόμματος αφού οι πληροφορίες θέλουν τον νυν γραμματέα Πάνο Ρήγα να μετακινείται σε υπουργείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ