ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Με παραμύθια από την Ιθάκη δεν μπορεί να αποκρυφθεί η δυσχερής πραγματικότητα

Δένδιας: Με παραμύθια από την Ιθάκη δεν μπορεί να αποκρυφθεί η δυσχερής πραγματικότητα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Δεν μπορεί να είναι "καθαρή" μια έξοδος όταν προκαταβολικά η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα με νέες περικοπές μέχρι το 2022, όταν έχει συμφωνήσει στη δέσμευση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια και όταν συνοδεύεται από την δέσμευση για εξωφρενικά υψηλά μεγέθη πρωτογενών πλεονασμάτων» αναφέρει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», ο κ. Δένδιας κατηγορεί την κυβέρνηση για πλήρη απουσία προτάσεων, καθώς και για απόκρυψη στοιχείων.

Χαρακτήρισε δε, το διάγγελμα του κ. Τσίπρα από την Ιθάκη «βαθύτατα διχαστικό και παλαιοκομματικό σε ύφος».

«Με παραμύθια από την Ιθάκη δεν μπορεί να αποκρυφτεί η δυσχερής πραγματικότητα την οποία βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, ούτε τα τεράστια λάθη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε όλους τους τομείς» ανέφερε ο ίδιος.

Σχετικά με τα όσα, κατά «συγκλίνουσες πληροφορίες» αναμένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, ο κ. Δένδιας, μεταξύ άλλων, είπε: «Όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη, χωρίς αιδώ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ υπόσχονται στους πάντες τα πάντα και δεν αισθάνονται καν την ανάγκη να απολογηθούν για τον λόγο που δεν υλοποιούν τις υποσχέσεις τους».

Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι εταίροι θα πειστούν από την ΝΔ που ζητά μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων, «ώστε να επιστρέψει η χώρα σε βιώσιμη ανάπτυξη», ενώ επισημαίνει ότι για την ΝΔ αυτή η μείωση είναι αναγκαίος όρος προκειμένου να μειωθεί η φορολόγηση και να προσελκυθούν επενδύσεις.

Αναφορικά με την διεκδίκηση της κυβέρνησης να μην γίνει περικοπή των συντάξεων από τις αρχές του 2019, ο κ. Δένδιας υπενθύμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση «προχώρησε στη σχετική συμφωνία με τους δανειστές»", ότι η ΝΔ κατέθεσε πρόταση νόμου για το ίδιο ζήτημα «την οποία θα μπορούσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να υπερψηφίσουν» και πρόσθεσε ότι «η κύρια έγνοια τους είναι να αναβληθεί απλώς για λίγους μήνες η εφαρμογή του μέτρου, ώστε να μη σκιάσει την προεκλογική εκστρατεία τους».

Τόνισε ότι «ουδείς ανασχηματισμός έσωσε μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε βαθιά κρίση» προσθέτοντας ότι «σε κάθε περίπτωση ο χρόνος μετρά αντίστροφα πλέον για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από μια κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ερωτηθείς για την πυρκαγιά στο Μάτι, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, τόνισε, μεταξύ άλλων ότι «από τα όσα συνεχίζουν να αποκαλύπτονται για την καταστροφική πυρκαγιά, είναι προφανές ότι έγιναν τραγικά επιχειρησιακά λάθη, αλλά και ότι υπήρξε τεράστιο έλλειμμα εποπτείας από τις αρμόδιες πολιτικές ηγεσίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ