ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθάκης: «Υπερβολές» τα περί κατάρρευσης του συστήματος ηλεκτροδότησης

Σταθάκης: «Υπερβολές» τα περί κατάρρευσης του συστήματος ηλεκτροδότησης
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

«Υπερβολές» χαρακτήρισε τα περί κατάρρευσης του συστήματος ηλεκτροδότησης ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης με αφορμή το black out στην Ύδρα

Στο πλαίσιο ενημέρωσης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής από την ηγεσία του ΔΕΔΔΗΕ, ο πρόεδρός της διέψευσε ότι οι βλάβες είναι περισσότερες το τελευταίο διάστημα.

«Δεν είναι γεγονός ότι σήμερα έχουμε περισσότερες βλάβες απ΄ ότι παλιότερα», είπε ο Νίκος Χατζηαργυρίου, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος Θανάσης Μισδανίτης, ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο για την ταλαιπωρία.

Σημείωσε ωστόσο, είπε ότι «αυτή την στιγμή δεν μπορεί να τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα των αποζημιώσεων» και ότι «σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε κύμα μαζικής φυγής τουριστών από το νησί».



Ο κ. Μισδανίτης είπε πως υπήρξε ταυτόχρονη βλάβη τόσο στο υποθαλάσσιο καλώδιο, όσο και στο χερσαίο τμήμα και ότι ο συνδυασμός αυτός είχε ως συνέπεια να υπάρξουν καθυστερήσεις και δυσκολίες στον εντοπισμό της χερσαίας βλάβης.

«Από σήμερα το απόγευμα πάντως, έχει αποκατασταθεί τελείως η βλάβη και στο υποθαλάσσιο δίκτυο, ενώ από χθες λειτούργησε το εφεδρικό καλώδιο στο χερσαίο τμήμα», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ