ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Ποιος είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης

Ανασχηματισμός: Ποιος είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Μάρκος Μπόλαρης είναι ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Θρησκευμάτων.

Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1958. Είναι δικηγόρος, με σπουδές στη Νομική του ΑΠΘ και μεταπτυχιακά στη Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Roosevelt (Public Administration, Σικάγο. Είναι παντρεμένος με την Κυριακή Τζαμπασίδου και έχουν τέσσερις κόρες και δύο γιους. Μιλάει αγγλικά.

Το 1986 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Σερρών και από το 1990 ως το 1994 διετέλεσε αντιδήμαρχος Σερρών, αρμόδιος για τον πολιτισμό και αθλητισμό. Επί των ημερών του, οικοδομήθηκε το νέο κτίριο της βιβλιοθήκης της πόλης.

Εξελέγη βουλευτής Σερρών με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004, του 2007, του 2009 και του 2012.

Το διάστημα 2009-2010 ήταν υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 κατέβηκε υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με το ΠΑΣΟΚ.

Το 2011 διετέλεσε υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και παρέμεινε σε αυτή τη θέση και με την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

Τον Οκτώβριο του 2012 διαγράφτηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ επειδή αρνήθηκε να ψηφίσει τα μέτρα της κυβέρνησης Σαμαρά και έμεινε ανεξάρτητος βουλευτής.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 εκλέχτηκε βουλευτής, συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην Α' Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και διατέλεσε αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης (Σεπτέμβριος 2015-Νοέμβριος 2016) στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ