ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προχωρούμε μπροστά με αποφασιστικότητα, δηλώνει νέος υφυπουργός Εξωτερικών Μ. Μπόλαρης

Προχωρούμε μπροστά με αποφασιστικότητα, δηλώνει νέος υφυπουργός Εξωτερικών Μ. Μπόλαρης
Eurokinissi/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Με συγκίνηση και έναν ευρύ απολογισμό παρέδωσε σήμερα ο απερχόμενος υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης τις αρμοδιότητές του στον Μάρκο Μπόλαρη.

Ο νέος υφυπουργός, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό και πως αυτός «επιχειρεί με επιτυχία την σηματοδότηση νέας πορείας της χώρας, αλλαγή σελίδας στην ιστορική διαδρομή της Ελλάδας. Δεν αρκεί η επιστροφή στην Ιθάκη. Μπροστά μας οι προκλήσεις για τη θεμελίωση και την δόμηση ενός νέου παραγωγικού προτύπου για τον τόπο όχι απλώς για το ξεπέρασμα της κρίσης, μα για την πορεία προς τα μπρος με την ενσωμάτωση στην παραγωγική μας βάση της νεολαίας μας, της πιο προικισμένης νέας γενιάς των Ελλήνων», υπογράμμισε ο Μ. Μπόλαρης.

Πρόσθεσε: «Στη συγκυρία αυτή έχω την εξαιρετική τιμή να ενταχθώ με εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην πολιτική ομάδα που χειρίζεται τις προκλήσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής υπό την ηγεσία του Υπουργού των Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, συμμαχητή σε κοινούς δημοκρατικούς αγώνες (...) Εν κατακλείδι αναφέρομαι στον φίλο και συνοδοιπόρο, στον συμπατριώτη μου υφυπουργό Γιάννη Αμανατίδη, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια δεν εφείσθη κόπων και χρόνου για να ανταποκριθεί στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του. Μεθοδικός και εργατικός, ανθρώπινος και με χαμηλό προφίλ ανταποκρίθηκε με επιτυχία. Τον ευχαριστούμε για το υπόδειγμα της μειλίχιας παρουσίας με υπομονή και αποτελεσματικότητα. Η σωρευμένη εμπειρία του θα μας είναι πάντοτε χρήσιμη».

Εν κατακλείδι, «στη νέα πορεία της χώρας, στο νέο ξεκίνημά της μετά την επιστροφή στην Ιθάκη, στην πρόκληση του πρωθυπουργού για συστράτευση ανταποκρινόμαστε! Προχωρούμε μπροστά με αποφασιστικότητα για να μην υπάρξει πισωγύρισμα και επιστροφή στις λογικές και στις στρατηγικές του χθες! Για την Ελλάδα που θέλουμε, για την Ελλάδα που μας πρέπει, για τον ελληνικό λαό που το δικαιούται!», κατέληξε ο κ. Μπόλαρης.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αμανατίδης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, οι οποίοι «εδώ και τρία χρόνια μου έδωσαν την ευκαιρία να υπηρετήσω τη χώρα από τη θέση ευθύνης του υφυπουργού των Εξωτερικών», και έκανε εκτενή απολογισμό του έργου που επιτελέστηκε στο διάστημα αυτό. Επιπλέον υπογράμμισε με έμφαση την ανάγκη στήριξης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μέσα στο εύφλεκτο περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται.

Ο κ. Αμανατίδης έκανε ειδική μνεία στην πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, η οποία, όπως τόνισε έχει δώσει προστιθέμενη αξία στη χώρα επισημαίνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τη διαδρομή της για το χτίσιμο της νέας Ελλάδας, απαλλαγμένης από τα μνημόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ