ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H Κατερίνα Νοτοπούλου παρέλαβε το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

H Κατερίνα Νοτοπούλου παρέλαβε το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης
EUROKINISSI/ ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης από την απερχόμενη υφυπουργό, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά στην νέα υφυπουργό, Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Είμαι περήφανη για τη Μακεδονία και τη Θράκη» είπε από το βήμα με δάκρυα στα μάτια η κυρία Τσαρουχά και εξέφρασε τη χαρά της που το υπουργείο «μένει σε γυναικεία χέρια». Συμπλήρωσε ότι: «Θα είμαι πάντα δίπλα στη νέα υπουργό Μακεδονίας Θράκης, όπως θέλω να είστε και εσείς».

Κλείνοντας την ομιλία της είπε «ζήτω η Μακεδονία» και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να κάνουν το ίδιο.

Δείτε το βίντεο:

«Στη Μακεδονία και την Θράκη αντιλαμβανόμαστε πλήρως πως η κοινωνία σήμερα έχει ανάγκη από την εμβάθυνση της δημοκρατίας, από ενίσχυση των παραγωγικών και κοινωνικών υποδομών με εξωστρέφεια. Αυτό το σκοπό ερχόμαστε να υπηρετήσουμε. Το γραφείο του πρωθυπουργού συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του και εμείς επεκτείνουμε και ενισχύουμε τις δράσεις μας στη Μακεδονία και τη Θράκη. Με το ίδιο αίσθημα συνεργασίας θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα και είμαι βέβαιη ότι θα τα καταφέρουμε. Η Μακεδονία και η Θράκη θα είναι πρωτοπόρες στην παραγωγική ανασυγκρότηση. Το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης ευελπιστούμε και οραματιζόμαστε να είναι με μεγαλύτερη ένταση τόπος σχεδιασμού και αλλά και υλοποίησης παραγωγικών αναπτυξιακών πολιτικών», ανέφερε με τη σειρά της η κυρία Νοτοπούλου, όπως μεταδίδει το thesstoday.gr.

Πρώην και νυν υπουργός λίγο αργότερα είχαν κουβέντα μακριά από τις κάμερες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ