ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Η ΝΔ δεν θα αύξανε τον κατώτατο μισθό και σίγουρα θα έκοβε τις συντάξεις

Παππάς: Η ΝΔ δεν θα αύξανε τον κατώτατο μισθό και σίγουρα θα έκοβε τις συντάξεις
EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

«Το παιχνίδι είναι ανοιχτό και μπαίνουμε σε μια περίοδο όπου αυξάνονται οι ρυθμοί άσκησης πολιτικής, μέσα στους κανόνες της ΕΕ, και αυτό θα φανεί και στη ΔΕΘ. Έχει αρχίσει να πυκνώνει το πεδίο των κυβερνητικών πρωτοβουλιών».

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, στο ραδιόφωνο του Real FM, καλούμενος να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος, μέσα σε ένα προεκλογικό πλαίσιο.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι υπάρχει ακόμα μεγάλο μέρος του κόσμου το οποίο δυσπιστεί ότι όντως βγήκαμε από τα μνημόνια, γιατί δεν ξέρει και δεν έχει καταλάβει στην καθημερινότητά του τι σημαίνει αυτό. Επισήμανε ότι υπάρχουν δημοσκοπήσεις που έχουν μεροληψία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβητώντας παράλληλα την εκτίμηση ότι «υπάρχει ένα ματς με δυσοίωνες προβλέψεις» για την κυβέρνηση.

Ο Ν. Παππάς είπε ότι έχουμε υπεραπόδοση της οικονομίας βάσει της χρήσης του πλαστικού χρήματος και της αύξησης της απασχόλησης και αυτό γεννά έσοδα για το Δημόσιο, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει η δυνατότητα και το δημοσιονομικό περιθώριο, ώστε να αξιοποιηθεί το γεγονός με στοχευμένες κινήσεις. Επίσης, για το πώς θα αξιοποιηθεί ένα λεγόμενο πλεόνασμα, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, είπε ότι πρέπει να γίνει μετά από εκτεταμένη διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς.

Καλούμενος να σχολιάσει τη συνεχή εκλογολογία, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι στην Ελλάδα οφείλουμε να βάλουμε στο σωστό πλαίσιο την πολιτική συζήτηση, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην πολιτική ομάδα του κόμματος, έκανε λόγο για 18 νομοθετικές παρεμβάσεις, με μερικές από αυτές να γίνονται ακόμα και μέσα στο πρόγραμμα. Τόνισε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν θα παρείχε την καθολική πρόσβαση στην Υγεία, δεν θα αύξανε τον κατώτατο μισθό, δεν θα επανέφερε τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, και σίγουρα, τόνισε ο Ν. Παππάς, θα προχωρούσε στις περικοπές των συντάξεων το 2019.

Συνεχίζοντας στο ίδιο πλαίσιο, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι και στην πράξη αποδείχθηκε ότι με την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και τη μείωση του κατώτατου μισθού η ανεργία εκτινάχθηκε, και τώρα είμαστε στο σημείο να το αλλάξουμε αυτό, απευθύνοντας παράλληλα το ερώτημα προς τη ΝΔ εάν διαφωνεί με αυτό.

Ο Ν. Παππάς τόνισε ότι οι εκλογές θα κερδηθούν στο πεδίο της οικονομίας, στο πεδίο οργάνωσης της κοινωνικής προστασίας και καλυτέρευσης της ποιότητας ζωής των πολιτών. Χαρακτήρισε πολύ σημαντικά και τα ζητήματα καταπολέμησης της διαφθοράς γιατί αυτά διαμορφώνουν και τις συνθήκες κοινωνικών αδικιών και άνισης κατανομής του πλούτου, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάθετα αντίθετος. Ωστόσο ανέφερε ότι έχει αποδειχθεί ότι η σημαντικότερη ψήφος καθορίζεται από τα ζητήματα οικονομίας, προσθέτοντας ότι οι εκλογές θα κερδηθούν για το κόμμα του καθώς η ανάκαμψη στην οικονομία θα συνεχίσει να υπάρχει.

Τέλος, μιλώντας για την 3η του Σεπτέμβρη, ο Νίκος Παππάς είπε ότι σήμερα γιορτάζει η δημοκρατική Ελλάδα. Η 3η του Σεπτέμβρη ξεκίνησε ως η επέτειος από το μεγάλο κίνημα για την καθιέρωση Συντάγματος και ταυτίστηκε με την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο εκ των πραγμάτων έλυσε το μείζον πολιτικό πρόβλημα με την πολιτική αλλαγή του 1981, κάτι που και εμείς μελετάμε ως ιστορικό φαινόμενο, ωστόσο κατέληξε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, η σημερινή επέτειος ανήκει σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ