ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Ας δώσει εντολή ο κ. Τσίπρας να έρθουν να συλλάβουν τη Σοφία Ζαχαράκη

ΝΔ: Ας δώσει εντολή ο κ. Τσίπρας να έρθουν να συλλάβουν τη Σοφία Ζαχαράκη
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε μήνυση κατά της αναπληρώτριας εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφίας Ζαχαράκη, προχώρησε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, με το κόμμα να καταγγέλλει απόπειρα εκφοβισμού και εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων. 

«Σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπέστη ένα ακόμη βαρύ πλήγμα από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κατ' εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου», ανακοίνωσε η ΝΔ.

Η Πειραιώς προσθέτει: «Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς. Ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα. Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν».

Πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι η αστυνομία έχει πάει μέχρι στιγμής δύο φορές στα γραφεία της Πειραιώς αναζητώντας την κ. Ζαχαράκη η οποία απουσίαζε και με εντολή του προέδρου μετέβη στα γραφεία του κόμματος.

Υπενθυμίζουν επίσης ότι η κ. Ζαχαράκη δεν είναι βουλευτής και επομένως δεν καλύπτεται από τη βουλευτική ασυλία.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, υπό την ιδιότητά της ως πολιτικής προϊσταμένης της αστυνομίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι την ενημέρωσε πως:

Η καταζητούμενη από την ΕΛΑΣ αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Σοφία Ζαχαράκη βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος για την περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση την αναζητεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ