ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξενογιαννακοπούλου: Το ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζεται από μια άρνηση διαλόγου

Ξενογιαννακοπούλου: Το ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζεται από μια άρνηση διαλόγου
(Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Στην απόφασή της να επιστρέψει στην πολιτική, δεχόμενη την πρόταση για τη συμμετοχή της στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς και στην ανάγκη ανασυγκρότησης του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, αναφέρθηκε η νέα υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Το ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζεται από έντονο αντικυβερνητισμό και μια άρνηση διαλόγου με την Αριστερά και τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως δεν υπάρχει ενιαία στρατηγική αντίληψη στον χώρο της κεντροαριστεράς, καθώς μέρος της λειτουργεί με κεντροδεξιά κατεύθυνση επιδιώκοντας ενδεχομένως στο μέλλον και μια συνεργασία με τη ΝΔ.

Πολλοί στο χώρο της κεντροαριστεράς δεν θέλουν να συζητήσουν με την Αριστερά για την ανάγκη ανασυγκρότησης του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, σημείωσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου. «Δεν γίνεται να εξαιρείται ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά, την ώρα που ο λαός έχει δώσει με αλλεπάλληλες εκλογές την εμπιστοσύνη του στον ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύοντάς τον ως έναν από τους βασικούς κορμούς αυτού του ευρύτερου προοδευτικού αριστερού χώρου. Δεν μπορούμε να προχωράμε μπροστά επιμένοντας σε προκαταλήψεις που αναφέρονται σε μια εποχή που δεν υφίσταται. Είναι άλλες οι προκλήσεις που καλούμαστε να απαντήσουμε» τόνισε.

Σε σχέση με την επιστροφή της στην πολιτική, σημείωσε πως η απουσία της τα τελευταία χρόνια ήταν προϊόν συνειδητής επιλογής και πως η επιστροφή της είναι μια ώριμη απόφαση να μετάσχει στο κυβερνητικό σχήμα καθώς, όπως είπε, έχει κλείσει η μνημονιακή συγκυρία και πλέον χρειάζεται συστράτευση για τη νέα πορεία της χώρας.

Απαντώντας σε σχέση με την κριτική για την συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση σημείωσε ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι κάτι το συνηθισμένο, υπενθυμίζοντας ότι και το ΚΙΝΑΛ με το προηγούμενο όνομά του είχε συνεργαστεί με τη ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ