ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2018 - Τσίπρας: Η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες της στη νέα εποχή

ΔΕΘ 2018 - Τσίπρας: Η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες της στη νέα εποχή

Στα εγκαίνια του Περιπτέρου των ΗΠΑ, η οποία είναι η τιμώμενη χώρα της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης δίνει το παρών ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Περιπτέρου των ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως είχε συζητήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ για την μεγάλη σημασία της φετινής ΔΕΘ.

«Στο ταξίδι μου στην Ουάσιγκτον είχα συζητήσει με τον Πρόεδρο Τραμπ για την πολύ μεγάλη σημασία η πρώτη ΔΕΘ μετά την έξοδο της Ελλάδας από την 8ετή περιπέτεια των προγραμμάτων προσαρμογής που σηματοδοτεί και την επάνοδο της χώρας και της οικονομίας στην ανάκαμψη, να φιλοξενήσει ως τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι «αφήνουμε πίσω μας την ύφεση και τη λιτότητα και μπορούμε πλέον να ξεδιπλώσουμε τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας».

Οι ΗΠΑ θέλουμε να είναι και θα είναι αρωγός της προσπάθειας μας να δώσουμε μια νέα πνοή στην ελληνική οικονομία, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και σημείωσε ότι «η Ελλάδα παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο σε μια εύθραυστη ευρύτερη περιοχή».

Ακόμη, υπογράμμισε ότι «ως πυλώνας σταθερότητας, ασφάλειας και ως χώρα που μπορεί να παίξει ηγετικό ρόλο στην περιοχή, ανοίγει τις πύλες της στη νέα εποχή».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η στρατηγική συνεργασία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ θα αποτελέσει το καλύτερο θεμέλιο μιας νέας προοπτικής τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρύτερη περιοχή.

Η ξενάγηση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Ο πρωθυπουργός έφτασε στις εγκαταστάσεις της Έκθεσης λίγο πριν από τις 9 το πρωί και συναντήθηκε τόσο με τη Διοίκηση της ΔΕΘ, όσο και με το σωματείο των εργαζομένων, ενώ ξεναγήθηκε και στα περίπτερα της Έκθεσης.

Στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει στην τελετή εγκαινίων στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Η Θεσσαλονίκη έχει μετατραπεί σε «φρούριο», με αστυνομικές δυνάμεις από την Αθήνα να έχουν μετακινηθεί στη συμπρωτεύουσα για να ενισχύσουν τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ