ΔΕΘ 2018 - Κατρούγκαλος: Έχουμε γυρίσει πια σελίδα, βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών,Γιώργος Κατρούγκαλος, εξέφρασε την άποψή του ότι η φετινή ΔΕΘ είναι μία από τις καλύτερες όλων των εποχών, με τις μεγαλύτερες συμμετοχές τόσο αριθμητικά όσο και ποιοτικά, κάτι που αντανακλά την ανάκαμψη της οικονομίας και ακριβώς γι’ αυτό μπορούμε να λέμε ότι έχουμε γυρίσει πια σελίδα, βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε πως αυτό φαίνεται «στο ενδιαφέρον που υπάρχει από τις ξένες εταιρείες για επένδυση στην Ελλάδα» προσέθεσε ο κ. Κατρούγκαλος, τονίζοντας πως «έχει έρθει η ώρα αυτό να φανεί βέβαια και στην τσέπη των απλών ανθρώπων να φανεί στην καθημερινότητα».
Ερωτηθείς για τη συμφωνία των Πρεσπών, επισήμανε πως «δεν ήταν προς το συμφέρον της χώρας μας να αφήνουμε να αιμορραγεί μια πληγή στα βόρεια σύνορά μας», «ήταν σημαντικό να κλείσει αυτή η πληγή», γιατί «το διπλωματικό κεφάλαιο που ξοδεύαμε, μπορούμε αφενός να το αξιοποιήσουμε πολύ καλύτερα και πολύ αποτελεσματικότερα για τη χώρα μας εκεί που έχουμε τα μείζονα εθνικά θέματα, στα ανατολικά μας σύνορα με την Τουρκία, και αφετέρου γιατί η σταθεροποίηση της περιοχής μέσω της σταθεροποίησης και του γειτονικού μας κράτους είναι απολύτως προς το συμφέρον μας γεωπολιτικά, γιατί προφανώς δεν θέλουμε αναταραχή στην περιοχή μας, και οικονομικά ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα γιατί μπορούμε πράγματι να έχουμε ένα οικονομικό χώρο στον οποίο οι επιχειρήσεις μας να διαδραματίσουμε ένα πολύ σημαντικό ρόλο».
Τόνισε, επίσης την ανάγκη συμμαχίας σε επίπεδο ΕΕ ανάμεσα στις δυνάμεις της Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Οικολογίας προκειμένου να ανατραπεί «το κυρίαρχο παράδειγμα του νεοφιλελευθερισμού που διαλύει το κοινωνικό κράτος και κάνει τις ανισότητες εκρηκτικές», αλλά και μέσα στην Ελλάδα «αν βέβαια ο χώρος της Σοσιαλδημοκρατίας ακολουθήσει την τάση της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη και επιδιώξει να διαμορφώσει έναν προοδευτικό πόλο». Και προσέθεσε ότι «είναι αυτονόητο ότι θέλουμε τις ευρύτατες δυνατές συνεργασίες και στο επίπεδο της αυτοδιοίκησης» με βασικό κριτήριο «πώς μπορεί να γίνει η ζωή των δημοτών καλύτερη στη βάση ενός προοδευτικού προγράμματος».
Κρήτη: Με εγκεφαλική αιμορραγία και κακώσεις το 15 ημερών βρέφος - Στον ανακριτή η 18χρονη μητέρα
10:00
«Κανονικοί απατεώνες»: Δριμεία επίθεση Γεωργιάδη κατά των γιατρών για τον θανατο Μαζωνάκη
09:51
Ποιος είναι ο Ουαλός ηθοποιός Μάθιου Ρις που έγραψε τηλεοπτική ιστορία με τις νίκες του στα Emmy
09:44
Νέο κεφάλαιο στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Καναδά: Σε ισχύ οι επιπρόσθετοι δασμοί 50% από τον Τραμπ
09:35