ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου στον Γιώργο Λάνθιμο για τον Αργυρό Λέοντα

Συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου στον Γιώργο Λάνθιμο για τον Αργυρό Λέοντα
Reuters

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο, ο οποίος βραβεύτηκε με τον Αργυρό Λέοντα, στο Φεστιβάλ Βενετίας για την ταινία του «The Favourite».

«Ο Γιώργος Λάνθιμος βρίσκεται εδώ και χρόνια στην πρωτοπορία των πολιτιστικών και πνευματικών δυνάμεων που δημιουργούν στη χώρα μας. Η νέα του επιτυχία στο Φεστιβάλ Βενετίας όπου κέρδισε το Μεγάλο Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής για την ταινία του “The Favourite”, η οποία έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές διεθνώς, έρχεται να επισφραγίσει την έως τώρα άκρως δημιουργική του πορεία και να του δώσει νέα πνοή για ακόμα περισσότερα καινοτόμα έργα στο μέλλον. Τον συγχαίρω θερμά για την επιτυχία του», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής στο μήνυμά του.

Την πολύ σημαντική αναγνώριση για τον Γιώργο Άνθιμο στο Φεστιβάλ της Βενετίας, «την οποία ευχόμαστε ν' ακολουθήσουν κι άλλες», χαιρέτισε και ο υφυπουργός Ψηφισκής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος, επισημαίνοντας ότι στόχος του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι να διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες και θεσμικό περιβάλλον, ώστε οι Έλληνες δημιουργοί να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους και να προβάλλουν τη δουλειά τους.

Συγκεκριμένα ο κ. Κρέτσος αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του: «Το μοναδικό ταλέντο του Γιώργου Λάνθιμου του χάρισε μια ακόμα διεθνή αναγνώριση με τον Αργυρό Λέοντα -το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας- για το «The Favourite».

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική αναγνώριση για τον Έλληνα σκηνοθέτη, την οποία ευχόμαστε ν' ακολουθήσουν κι άλλες. Θεωρούμε ότι η Πολιτεία έχει χρέος να διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες και θεσμικό περιβάλλον, ώστε οι Έλληνες δημιουργοί να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους και να προβάλλουν τη δουλειά τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε».

Με τη σειρά της η τομεάρχης Πολιτισμού και βουλευτής Α΄ Αθήνας Όλγα Κεφαλογιάννη, σημείωσε πως «η νέα σημαντική διάκριση για τον Γιώργο Λάνθιμο στο Φεστιβάλ της Βενετίας, μας γεμίζει ιδιαίτερη χαρά».

«Η εντυπωσιακή καλλιτεχνική του πορεία συνεχίζεται, κερδίζοντας τον διεθνή σεβασμό για το σπουδαίο έργο του», αναφέρει ολοκληρώνοντας η κ.Κεφαλογιάννη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ