ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2018: Μέλημά μας η στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, λέει ο Τσίπρας

ΔΕΘ 2018: Μέλημά μας η στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, λέει ο Τσίπρας
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, επισήμανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ. 

«Το φάρμακο στη χώρα μας ήταν στο παρελθόν μια αμαρτωλή υπόθεση και το είδαμε με το σκάνδαλο Novartis, τις υπερτιμολογήσεις κλπ. Βεβαίως και μας απασχολεί η στήριξη της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας, αλλά και ο εξορθολογισμός τόσο της δημόσιας, όσο και της ατομικής δαπάνης, των ασφαλισμένων και των πολιτών», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του.

«Στη μεταμνημονιακή περίοδο θα υπάρξει σταδιακή αύξηση του ορίου δαπανών για το νοσοκομειακό και το εξωνοσοκομειακό φάρμακο», σημείωσε τονίζοντας πως «έχουν δρομολογηθεί, για πρώτη φορά, διαρθρωτικά μέτρα για να πέτυχουν τον έλεγχο της ζήτησης και του κόστους και τα μέτρα αυτά θα περιορίσουν και το clawback και η εξέλιξη αυτή θα ευνοήσει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία».

«Ήδη το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τους εκπροσώπους και τους φορείς της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας και κύριο μέλημά μας είναι η στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ