ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2018: Αέρα κυβερνησιμότητας θέλει να βγάλει ο Κ. Μητσοτάκης

ΔΕΘ 2018: Αέρα κυβερνησιμότητας θέλει να βγάλει ο Κ. Μητσοτάκης
EUROKINISSI

Πυρετώδεις προετοιμασίες στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να κερδίσει τις εντυπώσεις κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη.

Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν τα πήγε και τόσο καλά το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη και θέλουν το δικό τους διήμερο να αφήσει «γεύση κυβερνησιμότητας». Στη Νέα Δημοκρατία σημειώνουν ότι, παρά τις εξαγγελίες του, ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρουσίασε κανένα πρόγραμμα και κανένα όραμα και σε αυτό το πεδίο θα επικεντρωθούν οι παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Έχουμε σχέδιο και θα το παρουσιάσουμε. Δεν θα αναλωθούμε σε αποδόμηση του κυρίου Τσίπρα. Δεν χρειάζεται άλλωστε» λένε στελέχη της Πειραιώς. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνει στην παρουσίαση του «γαλάζιου» κυβερνητικού προγράμματος με κοστολογημένες όλες τις πτυχές.

Παράλληλα, στη Νέα Δημοκρατία επισημαίνουν και τους κινδύνους από τις χθεσινές ανακοινώσεις του Αλέξη Τσίπρα. Ιδιαίτερη ανησυχία φαίνεται να προκάλεσε η αναφορά του πρωθυπουργού στο «μαξιλαράκι των 30 δισ.» και τον εφησυχασμό του σε ότι αφορά την έξοδο στις αγορές. Στη ΝΔ θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει αντιληφθεί πόσο κακό κάνει στην οικονομία η ανάπαυση την οποία επικαλέστηκε ο Τσίπρας με το μαξιλάρι των 30 δισεκατομμυρίων, αφού όπως εξηγούν τα υψηλά και απαγορευτικά επιτόκια που εμποδίζουν τη χώρα να βγει στις αγορές, μεταφράζονται ως έλλειψη εμπιστοσύνης από τους επενδυτές.

Τέλος στην Πειραιώς χαμογελούν βλέποντας και τις τελευταίες δημοσκοπικές μετρήσεις οι οποίες δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία σε τροχιά αυτοδυναμίας. Άπαντες θεωρούν ότι έχει «κλειδώσει» η πρωτιά καθώς η διαφορά κυμαίνεται σε διψήφιο νούμερο ενώ, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί μια δυναμική κοντά στο 25%, στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο θα βρίσκονται πιο κοντά στο ποσοστό που θα εξασφαλίζει άνω των 151 βουλευτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ