ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα κόντρα Μαξίμου-ΝΔ μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα από τη ΔΕΘ

Νέα κόντρα Μαξίμου-ΝΔ μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα από τη ΔΕΘ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Νέα έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέσπασε τη Δευτέρα, με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, την οποία επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο.

«Η ΝΔ εδώ και δύο μέρες αντί να μιλήσει για την ουσία της δέσμης μέτρων που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ για ΕΝΦΙΑ, κοινωνικό κράτος και ελαφρύνσεις, έχει εξαντλήσει τα κοσμητικά επίθετα για τον πρωθυπουργό. Έκδηλος ο πανικός της», αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Στη συνέχεια η ανακοίνωση επισημαίνει: «Στην ουσία λοιπόν: Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύεται πως θα ακυρώσει το ασφαλιστικό για να φέρει το ασφαλιστικό Πινοσέτ. Δεν έχει το σθένος όμως να πει πως θα ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Συνεχίζει να κάνει το τζάμπα μάγκα και να λέει άλλα έξω και άλλα μέσα στη χώρα».

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση από πλευράς Νέας Δημοκρατίας ενός βίντεο το οποίο τιτλοφορεί «Απάντηση στο σημερινό πρωθυπουργό από τον Α. Τσίπρα». Σε αυτό υπάρχει δήλωση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο που ήταν στην αντιπολίτευση να λέει τα εξής: «Ο πρωθυπουργός νομίζει ότι επειδή εξαπάτησε μία φορά τον ελληνικό λαό θα μπορεί να το κάνει διαρκώς. Όμως δεν τον πιστεύει πια κανείς. Το μόνο απ’ όλα όσα λέει, όμως, που είναι αλήθεια, είναι ότι επιθυμεί να εξαντλήσει το χρόνο του στην καρέκλα της εξουσίας».

Στο σχόλιο του Μαξίμου απάντησε το απόγευμα η Νέα Δημοκρατία, δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ ισχυρίζεται ότι «τη “λύση” που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό την αποκάλυψε χθες ο κ. Τσίπρας, ο οποίος σχεδόν εξέφρασε την ελπίδα του να μην μακροημερεύσουν για πολύ όσοι Έλληνες είναι άνω των 70 ετών».

«Και δεν ντρέπεται που δεν έχει ζητήσει ακόμη συγνώμη από 1,5 εκατομμύριο συμπολίτες μας» ολοκληρώνει λέγοντας η ίδια ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ