ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση της ΝΔ για τη διατήρηση του προέδρου της ΔΕΗ στη θέση του

Ερώτηση της ΝΔ για τη διατήρηση του προέδρου της ΔΕΗ στη θέση του
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Εξηγήσεις για τη διατήρηση στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ τον Μανώλη Παναγιωτάκη, παρά το γεγονός ότι έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, ζητά η ΝΔ.

Με ερώτηση 23 βουλευτών της η ΝΔ αναφέρει ότι η υπόθεση αφορά τη συγκάλυψη αξιόποινων πράξεων υπαλλήλου, η οποία τελικά καταδικάστηκε για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η θητεία του μάλιστα ανανεώθηκε τον Ιούνιο του 2018 παρά το γεγονός ότι η υπόθεση εκκρεμεί στον δεύτερο βαθμό.
Με επικεφαλής τον αρμόδιο Τομεάρχη Κώστα Σκρέκα, η ΝΔ καλεί τον Γιώργο Σταθάκη να απαντήσει εάν γνώριζε την υπόθεση όταν ανανεώθηκε η θητεία του Προέδρου της ΔΕΗ.

Σε περίπτωση που η απάντηση είναι θετική, σημειώνει η ΝΔ, ο υπουργός και η κυβέρνηση καλούνται να εξηγήσουν αν συναινούν με τέτοιες έκνομες συμπεριφορές, που επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο μια ήδη επιβαρυμένη οικονομικά ΔΕΗ. «Θα εξακολουθήσει να χαίρει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης ο Πρόεδρος της ΔΕΗ ύστερα και από τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης;», είναι ένα από τα ερωτήματα που θέτουν οι 23 βουλευτές της ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ