ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ποτάμι επιμένει στη συμμετοχή της αντιπολίτευσης στη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας

Το Ποτάμι επιμένει στη συμμετοχή της αντιπολίτευσης στη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας
EUROKINISSI

Το Ποτάμι επιμένει στην πρότασή του για τη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας με τη συμμετοχή και των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Ποτάμι θεωρεί ότι αυτό υπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα της χώρας απ' ό,τι η δημιουργία ενός άλλου κυβερνητικού οργάνου.

Καλεί τα υπόλοιπα κόμματα να ανταποκριθούν θετικά και επικρίνει την αποχώρηση της ΝΔ από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, τονίζοντας «ακόμη περισσότερο την ανάγκη καλλιέργειας κλίματος συνεννόησης στα μείζονα εθνικά θέματα με συμμετοχή και της αντιπολίτευσης.

Σε δήλωσή του, ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος μετέχει ως εκπρόσωπος του Ποταμιού στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής σημειώνει: «Η πρόταση του Ποταμιού για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΑ) έχει ως βασικούς στόχους τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, τον αποτελεσματικό συντονισμό και τη διακομματική συνεννόηση στα ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Η αλαζονική, για επικοινωνιακούς λόγους, αποχώρηση της ΝΔ από το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, κατά τη συζήτηση σύστασης Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΑ), μετά την πρόταση του Ποταμιού, προκαλεί θλίψη και ανησυχία. Επιβεβαιώνει, παράλληλα, την αναγκαιότητα καλλιέργειας κουλτούρας συνεννόησης και συναίνεσης στα μείζονα εθνικά θέματα της εξωτερικής πολιτικής και της ασφάλειας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ