ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύσημα, αλλά και «καμπανάκι» από την επίτροπο Βεστάγκερ

Εύσημα, αλλά και «καμπανάκι» από την επίτροπο Βεστάγκερ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εύσημα στην κυβέρνηση και τους πολίτες για την ολοκλήρωση του δημοσιονομικού προγράμματος απένειμε από το βήμα της Βουλής η Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Στην κοινή συνεδρίαση των αρμοδίων επιτροπών, όπου μίλησε με θέμα τον ρόλο των κανόνων ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διασφάλιση δίκαιων αγορών, η κ. Βεστάγκερ χαρακτήρισε εντυπωσιακές τις προσπάθειες, χτύπησε ωστόσο, καμπανάκι ότι απομένει δρόμος ακόμη.

«Παρότι έχουν βελτιωθεί τα πράγματα, ακόμη η κατάσταση δεν είναι καλή σε αρκετούς τομείς, όπως η υψηλή ανεργία», είπε για να συμπληρώσει ότι η ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο σημαίνει την αρχή μιας νέας προσπάθειας και μιας νέας περιόδου για την Ελλάδα.

Στη συζήτηση στην οποία τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας επεσήμανε την ανάγκη στήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση δαπανών που θα στηρίζουν το κοινωνικό κράτος.

«Στη φάση που είμαστε ως χώρα, έχουμε μεγάλη ανάγκη να υπάρξουν κρατικές δαπάνες που θα στηρίζουν το κοινωνικό κράτος και τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των πολιτών σε υπηρεσίες και αγαθά κοινού συμφέροντος» τόνισε, ζητώντας τη στήριξη της Κομισιόν στα ευαίσθητα αυτά θέματα.

«Κληρονομήσαμε προβλήματα και παθογένειες από την δομή που είχε η οικονομία τις προηγούμενες δεκαετίες με φοροδιαφυγή, διαπλοκή και ένα πλαίσιο στο οποίο δεν λειτουργούσαν ανόθευτα οι αρχές του ανταγωνισμού», υποστήριξε ο Στέργιος Πιτσιόρλας και αναφερόμενος στο θέμα των κρατικών ενισχύσεων έκανε λόγο για μια δύσκολη κατάσταση με μεγάλες ανοιχτές υποθέσεις και νοοτροπίες αναχρονιστικές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ