ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίδοση της Ετήσιας Έκθεσης του ΕΣΡ στον Πρόεδρο της Βουλής

Επίδοση της Ετήσιας Έκθεσης του ΕΣΡ στον Πρόεδρο της Βουλής
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στη σημαντική δουλειά που έχει να επιτελέσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) ως προς τα περιφερειακά και θεματικά κανάλια και ραδιόφωνα και κυρίως για την καθημερινή παρακολούθηση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Παραλαμβάνοντας την Ετήσια Έκθεση πεπραγμένων της Αρχής από τον πρόεδρο και αντιπρόεδρό της Αθανάσιο Κουτρομάνο και Ροδόλφο Μορώνη, ο Νίκος Βούτσης αφού απένειμε εύσημα στο ΕΣΡ για τα «πλούσια πεπραγμένα» του που περιλαμβάνουν την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, τόνισε πως έχει περαιτέρω σημαντική δουλειά και στο ζήτημα της καθημερινής παρακολούθησης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου για το τι εκπέμπεται.

«Πέραν της πολιτικής διάστασης υπάρχει η παιδαγωγική, η από κάθε πλευρά πολιτισμική, η μορφωτική, η ψυχαγωγία η οποία γίνεται μέσα από τη ραδιοφωνία και την τηλεόραση», είπε.

«Πιστεύω», τόνισε ο κ. Βούτσης, «ότι η επιμονή από πλευράς της σημερινής σύνθεσης του ΕΣΡ, αλλά και η επιμονή από την πλευρά της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού να δοθεί μια λύση συναινετική, αποδεκτή σε όλα τα επίπεδα, οδήγησε σε ένα καλό αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΣΡ Αθανάσιος Κουτρομάνος, σημείωσε πως η διαδικασία της αδειοδότησης που τόσο πολύ απασχόλησε την κοινωνία είναι μια καλή βάση, «αλλά νομίζω ότι βρισκόμαστε στην αρχή».

Σε ότι αφορά στα πεπραγμένα του 2017, εκτίμησε ότι αποδίδουν ένα μέρος του έργου τους, «πολλά πράγματα όμως δεν μπορούν να καταγραφούν».

Ο Αντιπρόεδρος της Αρχής Ροδόλφος Μορώνης, ανέφερε πως εκείνο που τον τρομάζει λίγο είναι αυτό που έχουμε από δω και πέρα. «Με αρκετό κόπο θέσαμε τα πρώτα θεμέλια. Η πρόθεσή μας είναι αρκετά πριν από τη λήξη της θητείας μας να παραδώσουμε ένα τοπίο, ένα μιντιακό οικοσύστημα, το οποίο θα λειτουργεί προς όφελος και του κοινού, αλλά και της δημοκρατίας γενικότερα», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ