ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης: Οι έξι άξονες της ομιλίας του

Στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης: Οι έξι άξονες της ομιλίας του
Motion Team

Την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, που έφτασε το πρωί στις 10:30 στον εκθεσιακό χώρο ενώ το βράδυ θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

O πρόεδρος της ΔΕΘ Helexpo, Αναστάσιος Τζήκας, ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τα στοιχεία που συνθέτουν τη φετινή διοργάνωση και του παρουσίασε το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ, ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη συμφωνία του με το σχέδιο ανάπλασης και είπε ότι αυτό θα λειτουργήσει αναπτυξιακά και για τη διεθνή έκθεση και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στην αρχή της συνάντησης ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε ότι τα τηλεοπτικά συνεργεία είναι περισσότερα σε σχέση με πέρυσι κι όταν οι φωτορεπόρτερ του ζήτησαν να κοιτάξει από την άλλη πλευρά για να τραβήξουν φωτογραφίες ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Κοιτάζω το ίδιο καλά και αριστερά και δεξιά».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επίσης συνάντηση και με εκπροσώπους του σωματείων των εργαζομένων στη ΔΕΘ.

Τα έξι σημεία της ομιλίας του και το βασικό μήνυμα

Αμέσως μετά άρχισε περιοδεία στα περίπτερα, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της πολιτικής επιτροπής, Λευτέρη Αυγενάκη, βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Το βασικό μήνυμα της παρουσίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατία στη φετινή ΔΕΘ είναι «Μπορούμε», με πηγές της Νέας Δημοκρατίας να εξηγούν ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να βγει «από μια εποχή παρακμής» και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το «γαλάζιο» κόμμα έχουν το όραμα και το σχέδιο να πάνε την Ελλάδα μπροστά.

«Γιατί οι Έλληνες μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε μια νέα εποχή δημιουργίας» τόνιζαν χαρακτηριστικά οι εν λόγω πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ θα κινηθεί σε 6 κεντρικούς άξονες: Την οικονομία, τους θεσμούς, την ασφάλεια, την παιδεία, τη διεθνή παρουσία της χώρας και την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών. Βασικό εργαλείο υλοποίησης της πολιτικής του, ειδικά στον τομέα της οικονομίας, αποτελεί η μείωση των φόρων και εισφορών, αλλά και οι μεγάλες αλλαγές στο κράτος και στην οικονομία που άμεσα θα φέρουν επενδύσεις στη χώρα και θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών.

Συνολικά, ο πρόεδρος της ΝΔ θα περιγράψει συγκεκριμένες προτάσεις του για την Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει και μια ΕΕ που εξελίσσεται και για το πώς η Ελλάδα θα γίνει πρωταγωνίστρια των εξελίξεων και δεν μείνει στους ηττημένους της νέας εποχής. Θα αναπτύξει τις πολιτικές που θα εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή σε όλους τους Έλληνες και ευκαιρίες για όλους. Θα μιλήσει για όλα όσα απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους. Τα εισοδήματα, την ανεργία, την ανασφάλεια, τους φόρους, τα χρέη. Και θα παρουσιάσει τις δικές του λύσεις για ένα σύγχρονο κράτος, ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης για την αναβάθμιση της δημόσιας ζωής.


Βίντεο από την άφιξη του προέδρου της ΝΔ στην έκθεση

Τέλος, η ΝΔ υπογραμμίζει ότι οι προτάσεις που θα περιγράψει είναι άμεσα εφαρμόσιμες, κοστολογημένες και αφορούν το σύνολο των Ελλήνων, «γατί η πολιτική της ΝΔ δεν είναι ταξική, είναι εθνική. Και με το σχέδιό της κανένας δεν θα μένει πίσω».

Η ΝΔ εκτιμά πως το περιβόητο πλέον δόγμα του «Grinvest» που είχε προτάξει ο πρωθυπουργός στο «Βελλίδειο» έχει πλέον καταρρεύσει. «Μια κυβέρνηση που υπόσχεται να καταργήσει φόρους και την άλλη στιγμή δημιουργεί νέους, μια κυβέρνηση που διώχνει σίγουρες επενδύσεις και οδηγεί ανθρώπους στην ανεργία, δεν μπορεί να βάλει σε τάξη τα αυτονόητα», σημειώνουν κύκλοι της Πειραιώς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί και στις αρνητικές δημοσιονομικές επιδόσεις που παρουσιάστηκαν τελευταία, όπως η «τρύπα» στα έσοδα του κρατικού Προϋπολογισμού, ενώ θα ασκήσει εντονότατη κριτική για την υπερφορολόγηση που έχει «γονατίσει» νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπέρογκους φόρους που τους έχουν επιβάλει και έτσι το πρόγραμμα δεν βγαίνει», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

Σημαντικό μέρος της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη θα αφορά στη στροφή της χώρας προς τη νεανική επιχειρηματικότητα και τις νέες τεχνολογίες, την ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, την εκ βάθρων αλλαγή του συστήματος στην Παιδεία.

Βόλτα στη Θεσσαλονίκη

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έφτασε στη Θεσσαλονίκη χτες το βράδυ και έκανε βόλτα στους δρόμους της πόλης.
Ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στη οδό Καρόλου Ντηλ όπου βρίσκονται στέκια νεολαίας και χαιρέτησε νέες και νέους.

Έπειτα, βρέθηκε στην οδό Τσιμισκή και στη συνεχεία πήγε σε καφέ της πλατείας Αριστοτέλους όπου τον περίμεναν βουλευτές και στελέχη του κόμματος, με τους οποίους είχε σύντομους διαλόγους.

Αποχωρώντας από το καφέ περπάτησε στην πλατεία Αριστοτέλους όπου αντάλλαξε χειραψίες με πολίτες οι οποίοι εκείνη την ώρα απολάμβαναν τη βόλτα τους, ενώ δεν δίστασε να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Σε tweet του, ο πρόεδρος της ΝΔ, έγραψε: «Βόλτα στην πάντα όμορφη Θεσσαλονίκη (χωρίς ΜΑΤ)», επισυνάπτοντας φωτογραφίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ