ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίκαιρη επερώτηση ΝΔ: «Επείγουσα Ανάγκη Πάταξης της Εγκληματικότητας και της Ανομίας»

Επίκαιρη επερώτηση ΝΔ: «Επείγουσα Ανάγκη Πάταξης της Εγκληματικότητας και της Ανομίας»
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ορατός είναι για τη ΝΔ ο κίνδυνος να διολισθήσει η χώρα σε συνθήκες κοινωνικής ζούγκλας αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα που θα αποκαθιστούν τον νόμο και την τάξη. 

Στην επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή όλοι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μετέχουν στο Γ’ Θερινό Τμήμα με επικεφαλής τον αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών Μάξιμο Χαρακόπουλο, υποστηρίζεται ότι η ελληνική κοινωνία, εδώ και πολύ καιρό, παρακολουθεί την ραγδαία έξαρση της σκληρής εγκληματικότητας, καθώς οι δολοφονίες αποτελούν, πλέον, σχεδόν καθημερινότητα, αλλά και της λεγόμενης μικρής παραβατικότητας.

Οι γαλάζιοι βουλευτές αναφέρουν πως ολόκληρες περιοχές και συνοικίες, έχουν μετεξελιχθεί σε γκέτο πρωτοφανούς ανομίας και εγκληματικότητας και πως βασικό ρόλο στην έξαρση του εγκλήματος έχει παίξει και ο νόμος Παρασκευόπουλου, καθώς και η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', υψίστης ασφαλείας.

«Ένα επίσης από τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε η διάλυση της Ομάδας Δέλτα, όπως και η αποδυνάμωση των διμοιριών Υ.ΜΕ.Τ.-Υ.Α.Τ., που είχαν καταστείλει αποτελεσματικά τη δράση των "μπαχαλάκηδων". Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε, όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα της περιόδου αυτής, μετά από αίτημα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ