ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκοπήσεις: Πώς διαμορφώνεται η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Δημοσκοπήσεις: Πώς διαμορφώνεται η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Κλείσιμο της «ψαλίδας» ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία καταγράφει δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channel.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 23,1% έναντι 17,9% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μια διαφορά, όμως, που διαμορφώνεται σε μονοψήφιο νούμερο και συγκεκριμένα στις 5,2 ποσοστιαίες μονάδες.

Σημειώνεται πως βάσει της προηγούμενης δημοσκόπησης της ίδιας εταιρείας, η ΝΔ προηγείτο με 22,5% έναντι ποσοστού 16,3% που συγκέντρωνε αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ (διαφορά 6,2 ποσοστιαίων μονάδων).

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό 5,5%, το ΚΚΕ 5,2% και το Κίνημα Αλλαγής 4,5%.

Εκτός Βουλής (κάτω από το όριο του 3%) βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων (2%), οι ΑΝ.ΕΛ. (1,8%), η Λαϊκή Ενότητα (1,7%), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,3%), το Ποτάμι (1,2%) και η Ελληνική Λύση (1%).

Ένα 4,1% των ερωτηθέντων απαντά πως θα ψηφίσει άλλο κόμμα, ένα 12,1% λέει πως θα απέχει από τις εκλογές, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 15,8%.

Τι δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis

ύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα», ως προς την πρόθεση ψήφου το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 11,7 ποσοστιαίες μονάδες.

Η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 36,9% έναντι 25,2% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα έρχεται το Κίνημα Αλλαγής με 8,1%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,7%, η Χρυσή Αυγή με 6% και η Ένωση Κεντρώων 3,2%.

Βάσει της ίδιας μέτρησης, εκτός Βουλής τίθενται το Ποτάμι (2,3%) και οι ΑΝ.ΕΛ. με 1,3%. Εξάλλου, σε χαμηλά ποσοστά κινούνται η Λαϊκή Ενότητα και η Πλεύση Ελευθερίας (1,6%), η Ελληνική Λύση και ο ΛΑΟΣ (1,4%).

Τέλος, στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 28% έναντι 18% του Αλέξη Τσίπρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ